• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • Siirt 13 °C

Karakovan Balı Faydaları

Karakovan Balı Faydaları
Gerçek bal nasıl anlaşılır ? Karakovan balın faydaları nelerdir ? Bal alırken nelere dikkat etmeliyiz.

insan sağlığı için en faydalı ve en önemli besin maddelerin başında gelmektedir. Ülkemizde birçok çeşit ve özelliklerde bal üretimi vardır. Bunların en önemlisi ve ençok uğraş gerektiren çeşidi Karakovan balıdır.

Karakovan balı örme sepetler veya ağaç kütüklerinin oyulması ile kovan halini alır. Bu kovanlar altı ay gibi uzun bir dönemde toplu iğne ucu kadar bile güneş görmez. Genellikle ağır hasta tedavilerinde tüketimi yapılır. çok değerli bir yapıya sahiptir. Antibiyotiklerinde zor bela baş ettikleri birçok virüsleri çok kısa zamanda yok etmektedir.

Yapılan birçok bilimsel araştırmada balın insan sağlığı açısından çok önemli bir yere sahip olduğu göstermektedir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de ise bal ve arılar ile ilgili ayetler vardır. Bu ayetler balın ne kadar özel olduğunun en büyük delilidir. 

Peki gerçek bal nasıl anlaşılır ? İşte herkesin en çok merak ettiği ve bilmek istediği sorunun cevabını söylüyoruz. Gerçek bal kulaktan duyma bilgiler ışığında değil yanlız bilimsel labaratuvarlarda analiz sonuçları ile öğrenmek mümkündür. Tüketici en güvevilir yöntem budur.

Karakovan balın faydaları nelerdir ?

Sarılık
Alaca hastalığı
Kolestol
Karaciğer
Mide 
Sindirim sistemi
Romatizmal hastalıklar
Damar tıkanlıklığı
Diyabet
Balgam söktürür.

gibi hastalıkların yanı sıra saç ve cilt bakımıda yapılabilmektedir. Diğer tatlı maddlerinin dişe verdiği zarara karşı  doğal bir macum görevi görmektedir. Son olarak sportif ve cinsel faaliyetlerden önce tüketilmesi durumunda büyük bir enerji ihtiyacını tek başına karşılayabilmektedir.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3820 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim