• BIST 9715.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 23 °C

Kartal'ın şampiyonluğa inancı tam!

Kartal'ın şampiyonluğa inancı tam!
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kamp yaptıkları Antalya'da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Koydukları hedefleri bir bir gerçekleştirdiklerini ve sezon sonunda şampiyon olma yolunda ellerinden geleni yapacaklarını belir

 Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kamp yaptıkları Antalya'da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Koydukları hedefleri bir bir gerçekleştirdiklerini ve sezon sonunda şampiyon olma yolunda ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kartal, "Ben ve arkadaşlarım kendimize fiziksel ve taktiksel anlamda ligin 6 ve 8. haftasına kadar bir hedef koymuştuk ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarıma devam ettik. Bu çalışmalar sonucunda da bulunduğumuz konum itibariyle ligi birinci bitirdik. Kısa vadeli hedefimiz 2 senedir kazanamadığımız Türkiye Kupası'nı kazanmak. Orta vadeli hedefimiz ilk yarıyı lider bitirmek, uzun vadeli hedefimiz ise şampiyon olmak. Şu andan itibaren uzun vadeli hedefimize ulaşabilmemiz için Antalya'da da güzel bir ortamda çalışıyoruz. İnşallah sezon sonunda şampiyon olacağız. Şu an geldiğimiz noktadan itibaren son hedefimize gidebilmek için iyi çalışıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"HÜCUMA BİR TRANSFER OLABİLİR"
Erkan Zengin ile ilgili açıklamalarda bulunan Kartal, "Başkanımızın söyledi bana düşünür müsün diye. Evet alabiliyorsak iyi olabileceğini söyledim. Şu an konuyla ilgili bir bilgim yok. Başkan ve yöneticilerimiz biliyor gelişmeleri. Bir transfer de hücum da olabilir. Takip edip araştırıyoruz. İlgili çalışmaları başkanım ve yöneticilerimiz yapıyorlar. Herhangi bir oyuncumuz ayrılmayacak" dedi.

"GÖREVİMİZ OYUNCULARIMIZI KAZANMAKTIR"
Türkiye ligi sert bir lig olduğunu belirten İsmail Kartal, Diego ve Emenike ile ilgili, "O da burada adapte oluyor. Bir sakatlık yaşadı ara vermek zorunda kaldı. İyi çalışıyor. Her an oynayabilir. Emenike konusu ise her oyuncu oynamadığı zaman üzülür bu normaldir. Emenike gol atamadığı, dışarıda kaldığı için tepki gösterebilir. Bu olağan şeylerdir. Bizim görevimiz oyuncularımızı kazanmaktır. Biz 3 tane transfer yaptık. Caner'i transfer ettik, Emenike'yi transfer ettik, Bruno Alves'i transfer ettik. Bir oyuncu kaybetmek çok kolaydır. Herkesi bir noktada toplamak çok zordur. Biz kazanmaktan yana tavrımızı ortaya koymalıyız. Yoksa kaybetmek kolaydır. Yan baktın kov, düz baktın kov. Bunlar önemli değil, önemli olan kazanmaktır. Emenike'nin kalbi çok temiz. Aramızda bir sorun yok. Hiçbir oyuncu ile aramda bir sorun olmaz. Biz bir aileyiz. Bir sorun olduğunda da her zamanki gibi aramızda hallederiz" açıklamalarında bulundu.

"ŞAMPİYONLUK YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLEMEK İSTİYORUZ"
İkinci yarı için puan hedefi olmadığını ve şampiyonluğa giden bir takım olduklarını belirten Kartal, "Daha fazla maç kazanmamız gerekiyor. Bunun bilincindeyiz. Zaman içerisinde içerideki maçları kazanıp, deplasmanda da alabildiğimizce puan alıp şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Biz şampiyonluğa giden bir takımız" ifadelerini kullandı.
Yabancı sınırlamasının çok önemli ve derin bir konu olduğunu belirten Kartal, kulüp olarak zamanı geldiğinde bununla ilgili bir açıklama yapacaklarını belirtti.

"DEVRE ARASI TRANSFER ZOR"
Devre arasında transferin zor olduğunu belirten Kartal, "Bir tane daha hücumsal anlamda bir oyuncu bakılıyor. Kesin konuştuk, anlaştık diye bir şey yok. Ekonomik şartlar önemli. Devre arası transfer zordur. Kimse oyuncusunu vermek istemez. Bakıyoruz. İstediğimiz kriterlerde biri olursa olabilir. Erkan dışında bir hamlemiz yok" dedi.
İsmail Kartal, teknik anlamda bir çok konuda Türkiye'de birinci sırada olduklarını, Türkiye ortalamasının üzerinde olduklarını ve rakiplerinin baya önlerinde olduklarını belirtti.

"KİMSE VERİLMEYEN PENALTILARI KONUŞMUYOR"
Penaltı eleştirilerine de cevap veren İsmail Kartal, "Türkiye'de 3. bölgede topla en çok oynayan takım Fenerbahçe. Biz takibi bu kadar penaltı alamayacağız. Bize verilen penaltılar kadar, verilmeyen penaltılar da var. Herkes çok penaltı veriliyor diye konuşuyor. Kimse verilmeyenleri konuşmuyor. O bölgede en çok topla oynayan takım olarak pozisyona girmek için 3. bölgede rakibi zorluyoruz. Bu penaltıları almak kadar doğal bir şey olamaz. Rakamlar burada. Bir de verilmeyenler var" şeklinde konuştu.

"OZAN TUFAN ZOR GÖRÜNÜYOR"
Ozan Tufan'ın genç ve önü açık bir oyuncu olduğunu vurgulayan Kartal, "Başkanım sordu bana, olabileceğini söyledim. Kulübümüzün verebileceği bir rakam var. Teklif yaptık. Şimdilik zor görünüyor" dedi.

"UZUN SÜRE GÖREV YAPMAK KOLAY DEĞİL"
"Türkiye'de kolay kolay kimse çok uzun süre kalamıyor" diyen Kartal sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gönlüm Fenerbahçe'ye uzun süre hizmet etmek ister ama kolay değil uzun yıllar burada kalıp sistemi oturtmak. Uzun yıllar Fenerbahçe'de görev yapmak, altyapıdan oyuncu kazandırmak tabi ki isterim. Ama bunlar uzun vadeli ve sabır isteyen işlerdir. Kolay şeyler değil şimdilik. Bu sezon Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için elimden geleni yapıyorum."

"ZAMAN ZAMAN ÜZÜLDÜĞÜM DÖNEMLER OLMUŞTUR"
En önemli şampiyonluk adayı olduklarını herkes gösterdiklerini vurgulayan Kartal, "Ben karamsarlığa kapılmadım. Zaman zaman üzüldüğüm dönemler olmuştur. Kendi stadımızda kendi taraftarımızın karşısında üzüldüğüm anlar oldu. Oyuncularım çok karakterli oyuncular onları çok seviyorum. Takımımızın oyuncularımızla birlikte yükselmesini herkes görecek. En önemli şampiyonluk adayı olduğumuzu ve bunu da devam ettireceğimizi herkese göstermiş bulunuyoruz. Ben Fenerbahçeliyim. Burada bana bir görev verildi. Bu görevden en şekilde çıkabilmem için başkana ve yöneticilere söz verdim" diye konuştu.

Bu haber toplam 3659 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim