• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 28 °C

KCK'dan cizre olayları için ŞOK ayaklanın çağrısı

KCK'dan cizre olayları için ŞOK ayaklanın çağrısı
KCK'dan cizre olayları için ŞOK ayaklanın çağrısı Cizre'de polis ekipleri zaman zaman mahallenin değişik noktalarında toplanan gruplara anonslar yaparak dağılmalarını istedi. Anonslara rağmen dağılmayan gruplara zırhlı araçlarla biber gazı ile müdahale ed

Siirt Ajans KCK'dan cizre olayları için ŞOK ayaklanın çağrısı Cizre'de polis ekipleri zaman zaman mahallenin değişik noktalarında toplanan gruplara anonslar yaparak dağılmalarını istedi. Anonslara rağmen dağılmayan gruplara zırhlı araçlarla biber gazı ile müdahale edildi.

 

KCK'dan cizre olayları için ŞOK ayaklanın çağrısı​ Şırnak'ın Cizre ilçesinde önceki gece sabaha karşı iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişinin hayatını kaybetmesi ve 2 kişinin ise yaralanmasının ardından bugün sabah kepenkler açılmazken, ilçe genelinde sessiz bekleyiş sürüyor.

Önceki gün sabaha karşı saat 03.00'da çıkan olaylarda 2 kişi ölmüş, 3 kişi ise yaralanmıştı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir kişinin daha dün akşam saatlerinde hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 3'e yükseldi. Olayların çıktığı Nur Mahallesi'nde sabahın erken saatlerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Mahallenin hakim noktalarına zırhlı polis araçları yerleştirilirken, mahalle giriş ve çıkışlarında da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri zaman zaman mahallenin değişik noktalarında toplanan gruplara anonslar yaparak dağılmalarını istedi. Anonslara rağmen dağılmayan gruplara zırhlı araçlarla biber gazı ile müdahale edildi.

KCK'dan Cizre Açıklaması: Hüda-Par AKP'den destek alıyor

Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan KCK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği gibi yakım zamanda Bülent Arınç Hüda-Par ve PKK karşıtı partilerle görüşerek süreçte muhatabın sadece PKK olmadığını söylemiştir. Bu saldırının bu görüşmeden sonra gelmesi de manidardır.

“Daha önce Başbakan Erdoğan’ın Hüda-Par’la yaptığı görüşmeden sonra da birçok yerde yurtseverlere saldırılmış, bir yurtsever katledilmiş ve birçoğu da yaralanmıştır. Hüda-Par olarak adlandırılan bu çevreler cesareti AKP hükümetinin politika ve yaklaşımlarından almaktadır. Yoksa Kürt Özgürlük Hareketi’nin kendilerine yönelik bir tutum ve saldırısı olmamasına rağmen bu tür saldırılarda ısrar edilmesi Hükümetin yaklaşımlarından ayrı görülemez.

“Hükümetin 40’tan fazla yurtseverin katledildiği olayların hiçbirinin faillerini bulmazken 3 Hüda-Par’lıyı öldürdükleri iddiasıyla onlarca yurtseveri tutuklaması da bu saldırıları cesaretlendirmiştir. Hüda-Par’lılar Amed ve başka yerlerde birçok yurtseveri katletmelerine rağmen devlet tarafından korunmaları söz konusudur. Hüda-Par’lıların ölümü dışında hiçbir ölümle ilgilenmemeleri, onlarca cinayetin sorumlularını bulmamaları başka bir anlama gelmemektedir.

“Kürt Özgürlük Hareketi müzakereye hemen başlansın, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü konusunda irade ve kararlaşmalar ortaya konulsun dedikçe bu tür provokasyonlarla gündem saptırılıp seçime kadar oyalama politikası izlenmeye çalışılmaktadır.

“Tüm halkımız Hüda-Par’ın devlet tarafından kullanıldığı ve bu güçlerin de Kürt Özgürlük Hareketi’ne düşmanlıktan vazgeçmediğini görerek Cizre’de ya da başka bir yerde halka bir saldırı olduğunda Kürdistan’ın tüm şehirleri ve kasabaları ayağa kalkmalı, saldırganlara tutum koyarak saldırıya uğrayan halkımıza sahip çıkmalıdır.”

 

Öte yandan karşıt gruplar arasında çıkan olaylarda 3 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle ilçe genelinde esnaf kepenklerini açmadı. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede sessiz bekleyiş sürüyor. Ayrıca olaylarda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin bugün defnedilmesinin beklendiği belirtildi.  

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim