• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 12 °C

Kesk Genel Başkanı Lami Özgen'den Zorunlu Askerlik Açıklaması

Kesk Genel Başkanı Lami Özgen'den Zorunlu Askerlik  Açıklaması
SİİRT (İHA) - Sendikal faaliyetlerde bulunmak üzere Siirt’e gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, askerliğin zorunlu halden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Beraberinde sendika yöneticileriyle Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret eden KESK Genel Başkanı Lami Özgen, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Son dönemde KESK yöneticilerine yapılan idari soruşturmaların hak ve mücadele noktasında yeri olmadığını kaydeden Özgen, buna yönelik taleplerini Siirt Valisi Tutulmaz’a aktardığını söyledi.

 

 

Özgen, “2015 bütçesine yönelik kamu ve iş emekçilerin talebini üyelerimizle paylaşmak ve aynı zamanda Siirt valimizle bir tanışma ziyaretinde bulunmak üzere Siirt’te geldik. Sendikalarımın yöneticilerimizin Siirt özelinde yaşadığı kimi soruşturmalara ve davalara yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.

 

 

Son zamanlarda 2911 sayılı yasa çerçevesinde üyelerimize yönelik soruşturmaların olduğu, kimi kurumlardaki idari müdürlerin idari soruşturmalar başlattığını bu soruşturmaların üye ve sendikamız üzerinde bir baskı oluşturduğu, bunun da sendikal hak ve mücadele noktasında yeri olmadığını vali ile paylaştık. Daha demokratik usul ve esasları öne çıkaran taleplerimiz oldu” dedi.

 


Bedelli askerlikle ilgili bir soruya da yanıt veren Özgen, “Bu ülkede askerlik zorunlu olmak zorunda mı? Ya da bedelli olunca parası olan askere gitmeyecek de, gariban fakir olan çocuğu niye askere gidiyor. Bunların hepsi tartışılma konusu.

 

Bizce askerlik bu ülkede artık zorunlu halden çıkarılıp, farklı meslekler çerçevesinde ya da sosyal hizmetler çerçevesinde bir uygulamaya büründürülmelidir.Bedelli olacaksa askerlik fakir halk çocuklarının da yararlanabileceği bir düzenleme getirilmelidir. Fakir halk çocuğunun suçu nedir” diye konuştu. 

 

Özgen daha sonra beraberindekilerle sendika binasını ziyaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3233 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim