• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • Siirt 22 °C

Lodos Bursa'yı feci vurdu!

Lodos Bursa'yı feci vurdu!
Lodos Bursa'yı feci vurdu!!30 Araç pert oldu!Bursa'da Lodos zarar veriyor..Bursa'da etkili olan Lodos kent de yaşamı alt üst etmiş durumda..Bursa’da saatteki hızı 85 kilometreyi bulan lodos hayatı felç etti. Çatılar yaprak gibi uçarken, çok sayıda ara

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği haberlere göre,merkez Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde meydana geldi. Saatte hızı 85 kilometreyi bulan lodos sebebiyle 3 sitenin çatısı park halindeki araçların üzerine uçtu. Şans eseri olayda yaralanan olmazken, 30 araç zarar gördü. Evlerde de büyük hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kaza raporu tuttu. Arabaları hasar gören vatandaşlar, çatı parçalarını kaldırıp araçlarını çıkartmaya çalıştı.
O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan çatıların uçması güvenlik kamerasına yansıdı. Saat 09.00 sıralarında çatının büyük bir gürültüyle park halindeki araçların üzerinde düştüğü görülüyor. Bir aracın adeta pestil gibi ezilmesi kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.
Sabah büyük bir gürültü duyduğunu ifade eden Kamuran Arpacı, “Dışarı baktığımda çatıların uçtuğunu gördüm. Benim arabam da çatının altında kaldı. 30 civarında araçta hasar var” dedi.
Site yöneticisi Ali İştan ise, “Problemli olan çatılar lodos sebebiyle yıkıldı. Büyük gürültü duyduk. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Maddi zarar çok büyük” diye konuştu.

Kestel’de budadığı ağaçtan düşen bir kişi ile temizlik yaparken kafasına kiremit düşen bir temizlikçi yaralandı. Vatandaşlar yolda yürümekte zorlanırken, uçan sacların araçların üzerine düşmesi kameralara yansıdı.
Şehirde saatteki hızı 85 kilometreyi bulan şiddetli lodos evlerin çatılarını uçurdu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı ağaçlar devrilirken, belediye ekipleri kırılan ağaçların temizlemek için seferber oldu. Kestel’in Aksu köyünde ağaç budamaya giden 62 yaşındaki Halil Dalkıran, lodosun etkisiyle ağaçtan düştü. Kolu kırılan adam tedavi için Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ayrıca OTOKOOP’ta temizlik yapan Yusuf Girgin de uçan çatı parçasının başına çarpmasıyla hastanelik oldu.
Lodos deniz ulaşımını da aradı. BUDO, İDO ile teleferik seferleri iptal edildi. Fırtınanın etkisiyle vatandaşlar yürümekte bile zorlandı. Yaşlı bir çiftin birbirine tutunarak lodosa karşı yürümeye çalışması kameralara işte böyle yansıdı. Yaşlı adam karısına tutunmasa uçacağını söyledi. Yere düşen yaşlı bir adama ise çevredekiler yardım etti. Kimi uçmaması için çocuğunu tuttu, kimi yanındaki arkadaşına sarılarak ayakta durmaya çalıştı. Bazılarının banklara ve otomobillere tutunması, otomobil kapısını kapatmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.
Çatılardan uçan saclar elektrik direklerine takıldı. Vatandaşlar o tehlikeleri anları cep telefonuyla görüntüledi. Uçan çatıların üzerine düştüğü onlarca araç zarar gördü.
Polis ekipleri lodosun etkisiyle artan ihbarlar yüzünden en yoğun günlerinden birini yaşadı. Meteoroloji, bu gece lodosun saatteki hızının 100 kilometreyi geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Fırtınanın pazartesi günü yerini sağanak yağışa bırakması bekleniyor.

Bu haber toplam 4055 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim