• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Siirt 14 °C

Mahşer-i Cümbüş'ten flaş süpriz karar!

Mahşer-i Cümbüş'ten flaş süpriz karar!
Doğaçlama tiyatro formatı ile ekranlara gelen ve oldukça beğenilen Mahşer-i Cümbüş'ten flaş süpriz karar!Mahşer-i Cümbüş'ten flaş süpriz kararın detayları haberimizde..

Burak Satıbol, Ayhan Taş, Dilek Çelebi, Ayça Işıldar Ak, Özlem Türay ve Yiğit Arı gibi başarılı oyuncuları kadrosunda bir araya getiren “Mahşer-i Cümbüş” birbirinden renkli oyunlar ile izleyenleri eğlendirmeye devam edecek.
Mahşer-i-Cümbüş-yılbaşı
 Bir maniniz yoksa bu akşam size geleceğiz

Bir maniniz yoksa bu akşam size geleceğiz Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncülerinden olan “Mahşer-i Cümbüş”, beş yıl aradan sonra yeniden ekrana dönmeye hazırlanıyor. Burak Satıbol, Ayhan Taş, Dilek Çelebi, Ayça Işıldar Ak, Özlem Türay ve Yiğit Arı gibi başarılı oyuncuları kadrosunda bir araya getiren program, yılbaşı akşamı Star TV’de izleyiciyle buluşacak. “Mahşer-i Cümbüş”ün yönetmen koltuğunda ise “İşler Güçler”, “Kardeş Payı” gibi fenomen diziler ile gişe rekortmeni “Düğün Dernek”in de senarist ve yönetmeni olan Selçuk Aydemir oturuyor.

“Mahşer-i Cümbüş” uzun bir aradan sonra yeniden televizyon izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
- Burak Satıbol: Çok heyecanlıyız tabii… Yılbaşı gecesi Star ekranlarında izleyiciyle buluşacağız. Konuklarımız ise Ahmet Kural ile Murat Cemcir olacak. O akşam ekran başındakilerin evlerine kestane yemeye ve mandalina soymaya geliyoruz yani… Bir maniniz yoksa oturmaya geleceğiz (gülüyor).

- Yiğit Ar: Evet, tam beş senenin sonunda ekranlardayız. Tekrar televizyonda bir şeyler yapmak bizi heyecanlandırıyor. Stüdyomuz ve kostümlerimiz de şahane, gereksiz tevazu olmasın (gülüyor).

- Dilek Çelebi: Uzun süredir ekranlarda yoktuk. Yeniden start almayı bekleyen ise sadece biz değildik, seyirci de bunu çok istiyordu. Bunca sene sağda solda, sokakda yolda her yerde “Ne zaman başlıyorsunuz tekrar?” diye sorup durdular. O gün işte bugünmüş.

- Özlem Türay: Ne diyeyim, ben de arkadaşlarıma katılıyorum. Kısa süreliğine alt komşuya indik, şimdi geldik. Heyecanlıyız, mutluyuz.

BİZİMKİLER SKEÇ DEĞİL TAMAMEN DOĞAÇLAMA OYUN

Eski konseptle, skeçlerle mi yola devam edeceksiniz, yoksa formatta yenilikler yapıldı mı?
- Ayhan Taş: Biz skeç demiyoruz, çünkü bizimki oyun. Skeç yazılı bir oyun oluyor. Biz doğaçlama tiyatro ekolünü yaratıyoruz. Seyircinin oyunu belirlediği, çıkıp oynadığı interaktif ve eğlenceli bir program.

- Burak Satıbol: Herhangi bir yazılı metin yok, tamamen doğaçlama… O akşam orada ne olacağını oyuncular da dahil kimse bilmiyor. Belli hikayeler var ama sonunun nereye gideceğini biz de bilmiyoruz, işin heyecanlı tarafı da bu zaten… Her programda başka sürprizler göreceğiz.

- Yiğit Ar: Hikayeler de o an çıkıyor. Seyirciye soruluyor. Mesela “Ekmek” dendi, ekmekle ilgili oyun üretiliyor. Sonra seyirciye soruluyor “Bunlardan en çok hangisini beğendiğiniz?” diye.

- Dilek Çelebi: Yazılı çizili olmayan bir şeyden bahsediyoruz ama doğaçlama yapmanın da bir kuralı var tabii… Sahneye girdiğinde sen kimsin, ne yapıyorsun, neredesin, bir oyuncu olarak bunu belirtmen lazım.

- Özlem Türay: 14 senedir birlikte çalıştığımız için aynı ekolden geliyoruz. Hepimiz Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunuyuz. Altlı üstlü sınıflarda okuyorduk. Birbirimizi bu kadar iyi tanımamız sahnede işimizi çok kolaylaştırıyor.

KİMSEYE RAKİP DEĞİLİZ

Her bölüm farklı konuklar mı ağırlayacaksınız programda?

- Burak Satıbol: Evet, ünlü konuklarımız olacak.

“Güldür Güldür”e rakip mi geliyorsunuz?
- Ayhan Ataş: Levent Kırca, Oya Başar, Yasemin Yalçın gibi komediyi yıllar önce televizyona taşıyan ustalar var. Onlar da bu mantıkla ilerliyorlardı. Türkiye, model doğaçlama tiyatroyla bundan 14 sene önce yine Mahşer-i Cümbüş aracılığıyla tanıdı. Rakip meselesine gelince… Yooo, rakip falan değiliz. O düşünceyle yola çıkmıyoruz. Keşke daha da çoğalsa bu tarz işler hatta… Zihinsel faaliyetlerimiz biraz daha yoğunlaşır.

- Burak Satıbol: Komedi programlarının arasındaki temel fark şu; bizim yazılı bir metnimiz yok. Tamamen doğaçlama yapıyoruz.

En zoru bu değil mi?
- Burak Satıbol: Yani… Ama eminim skeç yazıp oynamanın zorlukları da vardır.

Hürriyet – Büşra BOZOK AYTEK

 

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim