• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 13 °C

Mehmetçik Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor

Mehmetçik Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor
Siirt ili, Pervari İlçesine bağlı Dolusalkım köyünde, aşırı kanaması bulunan doğum hastası Rahime Adıgüzel (30) adlı bayan, 3’ncü Komando Tugay Komutanlığı’na ait askeri helikopterle, Siirt Devlet Hastanesi acil servisine nakil edilerek, tedavi altına al

Siirt ili, Pervari İlçesine bağlı Dolusalkım köyünde, aşırı kanaması bulunan doğum hastası Rahime Adıgüzel (30) adlı bayan,  3’ncü Komando Tugay Komutanlığı’na ait askeri helikopterle, Siirt Devlet Hastanesi acil servisine nakil edilerek, tedavi altına alındı.
Olayın Siirt Valiliğine bildirilmesi üzerine, devreye giren Vali Mustafa Tutulmaz, Pervari İlçesine bağlı Dolusalkım köyünün oldukça uzak ve yağan kar ile birlikte olumsuz hava koşullarından dolayı yolun kapalı olması ve hastanın durumunun ciddi ve acil olması nedeniyle,  3’ncü Komando Tugay Komutanlığından sıhhi tahliye talebinde bulunuldu.
Söz konusu talep üzerine, 3. Komando Tugay komutanlığına ait bir askeri helikopter ve 112 Acil Sağlık ekibi görevlendirilerek,  olay mahalline gece saat: 21:10 civarında intikalleri sağlandı.
Rahime Adıgüzel (30) adlı doğum hastası bayan ve yakın akrabası iki kişi ile birlikte Helikoptere nakledilerek, Doğum hastası bayana ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından, Helikopter içinde yapıldı. Daha sonra başarılı bir operasyonla hasta ve yakınları Siirt il merkezine intikalleri sağlandı.
Tugay Komutanlığı hava pistinde hazır bulundurulan, İl Sağlık Müdürlüğü 112 ambulansa nakil edilen hasta, sorunsuz bir şekilde Siirt Devlet hastanesine ulaştırıldı.
Siirt Devlet Hastanesinde acil servisinde yapılan müdahalenin ardından, Rahime Adıgüzel, tedavi altına alındı.
Mehmetçik’in Siirt’e hasta kurtarmaya devam ettiğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz,” Zor şartlar altında halkımıza hizmet veren başta Tugay Komutanımız Halil Soysal’ın şahsında tüm güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ederim.”dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2144 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim