• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 13 °C

Metruk Binaların Yıkımına Devam Ediliyor

Metruk Binaların Yıkımına Devam Ediliyor
Siirt Belediyesi, Kentte tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor. Kent’te metruk halde bulunan ve Siirt halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler d

Siirt Belediyesi, Kentte tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor. Kent’te metruk halde bulunan ve Siirt halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ın talimatlarıyla vatandaşların huzurunu ön planda tutan  Belediyemiz İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor.

Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden yaşlı ve yıkılmak üzere olan harabe evler vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine belediye tarafından durum tespiti gerçekleştirildikten sonra yıkımları Siirt Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor. Yürütülen çalışmalarda, her an yıkılma tehlikesi taşıyan harabe evler belediye ekiplerince yıkılarak temizlerken birçok mahalledeki yaşlı ve bakımsız durumdaki yıkılmak üzere olan evin de, hem kötü görüntüsünden hem de çevre için oluşturduğu tehlikeden kurtarılması hedefleniyor.

Mahallelerindeki boş binaların, Siirt Belediyesi tarafından yıkılmasını takdirle karşılayan vatandaşlar belediyeye teşekkür ederek, virane binaların bulunduğu yerlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve metruk olan bu yerlerin varlığından olumsuz yönde etkilendiklerini belirttiler.

Bu haber toplam 1218 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim