• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • Siirt 17 °C

MHK Koltuğuna Sürpriz İsim!

MHK Koltuğuna Sürpriz İsim!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yeni başkanını resmen açıkladı. Zekeriya Alp'in yerine Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na Yusuf Namoğlu geçti. Zekeriya Alp'in istifa etmesinin ardından boşalan, Merkez Hakem kurulu Başk

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yeni başkanını resmen açıkladı. Zekeriya Alp'in yerine Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na Yusuf Namoğlu geçti. Zekeriya Alp'in istifa etmesinin ardından boşalan, Merkez Hakem kurulu Başkanlığı koltuğuna, 2011'de de bu göreve getirilen Yusuf Namoğlu koltuğa oturdu Zekeriya Alp'ten boşalan Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Yusuf Namoğlu'nu getirme kararı aldı. Namoğlu, Radyospor'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


.Namoğlu, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Zor bir dönem. Ben de hizmet etmek istiyorum" dedi. Yusuf Namoğlu'nun o günkü açıklamaları şu şekilde :


"DERBİ MAÇLARI HER HAKEM YÖNETEMEZ"


Dünyada ve Avrupa’da derbileri belirgin hakemler yönetir. Bunun da kuralı budur. MHK’da görevli arkadaşlar da bu tip maçları en az hatayla atlatacak hakemleri tayin etmek zorundadır. Biz belirli hakemleri böyle maçlara atarken çok fazla tenkitler aldık, ‘Vay tekrar bu hakem’ gibi.. Türkiye’de hakem kadrosu belirgin . Oyun kurallarını ben hiç eksiksiz uygulayacağım diyen bir hakem, o havayı koklamayan hakemdir. Hüseyin Göçek, bazı maçlarda bu psikolojiyi, atmosferi koklamadan kuralları uygulamaya çalışmıştır. Bizim tabirle maça çomak sokmuştur.


"HÜSEYİN GÖÇEK 'DERBİ HAKEMİ' DEĞİL"


Bu sebepten ötürü de Hüseyin Göçek’in derbi hakemi olmadığı görüşündeyim. Hüseyin Göçek maalesef bu tip maçlarda kuralı uygulayayım diye bazı hatalar ve davranışlar içinde bulunuyor. Hakem bu tip ya da bütün maçlarda biraz psikolog olacak. Dünyada da bakın en iyi hakemler bunu yaşayanlardır. Türkiye’de de Cüneyt Çakır bunu uyguluyor. Cüneyt Çakır ne sebepten Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA ’dan daimi görev alıyor? Fırat Aydınus da aynı... Neden vatan dışında sık sık görev alıyorlar? Zira maçı iyi koklayıp havasına girerler. Yazılı olmayan bazı oyun kurallarını uygulayıp başarılı olurlar.


"DEMİRÖREN'E, BERABER ÇALIŞAMAYACAĞIMIZI SÖYLEDİM"


Yıldırım Demirören TFF başkanlığı için namzet olduğunda kendisiyle çalışamayacağımı ifade ettim . Neden çalışamayacağım sorulduğunda geçmiş herkesin aynasıdır. O aynaya baktığımızda bazı gerçekleri görebiliyorduk. Bu sebepten ötürü de ilerki zamanlarda neler yaşayabileceğimizi algılayabiliyordum. Tıpkı sahadaki hakemi algılaya bilmeleri gibi... İlla da o koltuğa oturmak önemli değil, önemli olan o koltuğa oturduğunuzda doğru şeyleri yapabileceğiniz ortamın olması lazım gelir . Yoksa orada olmanız fayda değil ziyan getirir.

 

"BU MHK TORPİLLE OLUŞTURULMUŞ BİR KURUL"


Yapılan kurulun (Merkez Hakem Kurulu) teşekkülüne baktığınızda, kulüplerden, oradan, buradan, bir takım torpillerle meydana gelen bir kurul. Bana göre de bu kurulun başarı şansı çok fazla zayıftır. Bana dünyada başkanı hakem olmayan bir kurul gösterin. Bu, dünyada hiç eşi benzeri olmayan bir vaziyet . Bunu yaşamayan, bunun kurallarını bilmeyen kişilerin kurul başkanlığına gelmesi olur mu? Bu işi bilmeyen şahıs bir hakemi nasıl eleştirecek ki!


"HAKEMLER DE TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPSIN!"


Tamam futboldan gelme fakat işin kuralını bilmiyor ki. O vakit hakemler de çıksın teknik direktörlük yapsın. Herkes kendi işini yaparsa başarılı olur. Başkası başkasının işini yapmış olduğu lahza başarısızlık gelir. MHK hak dağıtan bir yer. Bu kuruma çeşitli müdahaleler olduğu takdirde oranın doğru hak dağıtmanın olanağı yoktur. Şayet müdahale edilirse de bir gün bir yerde lastik patlar. Bu MHK’ya müdahale yapılır. Benim genel kanaatim bu."

 

Bu haber Google arama motoru kullanılarak Kaynak Site olan bu site den alıntı yapılmıştır. Haberin tüm sorumluluğu kaynak siteye aittir ve sitemiz bu haber dolayısı ile sorumlu tutulmamalıdır. Buna rağmen haberin kaldırılmasını istiyorsanız lütfen yukarıdaki tekzip linklerinden haberin kaldırılmasını talep edebilirsiniz

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3525 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim