• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 11 °C

Minik Serçe'den Aysel Gürel'e büyük vefa!

Minik Serçe'den Aysel Gürel'e büyük vefa!
Minik Serçe lakaplı ünlü şarkıcı Sezen Aksu en kafa arkadaşım dediği Aysel Gürel için bir yazı kaleme alarak vefa örneği sergiledi..

!Minik Serçe Sezen Aksu en yakın dostum dediği Aysel Gürel'i kaleme aldı satırlara döktü..Sezen Aksu Aysel Gürel'den duygu dolu sözlerle bahsetti..

‘Minik Serçe’ Sezen Aksu, ‘ustam’ dediği ünlü söz yazarı Aysel Gürel için kalemi eline aldı ve aylık edebiyat dergisi Kafa’ya bir yazı yazdı.

Sezen Aksu can dostu Aysel Gürel'i andı!

Aysel Gürel’le olan dostluğu yıllar öncesine dayanan Sezen Aksu, ünlü söz yazarının pek çok eserini besteledi ve unutulmaz şarkılara imza attı. Gürel’in Firuze, Sen Ağlama, Git, Deliveren, Gülümse gibi birbirinden unutulmaz şarkı sözlerini besteleyen Sezen Aksu, ‘ustam’ dediği sanatçıyı  ölümünün 7’nci, doğumunun ise 86’ncı doğum günü anısına şöyle anlattı:

AYSEL GİBİ İNSANLAR EZBER BOZMAK İÇİN GELİR


Nilüfer ve Sezen Aksu, Gürel'i hastanede ziyarette.

“Aysel gibi insanlar ezber bozmak için gelir, gidişleri de öyledir. O kadar verici ve bereketlidirler ki, ‘yokluk’ kavramı yok olur… Bazı anlarda çok sert gelse de, onu bir daha göremeyecek olma duygusu, neyse ki sıcaklığı hemen geri gelir tüm canlılığı ile…

ÜSTADIM, ÜSTÜNE SÖZ YOK

Taşıdığı o muazzam hayatiyetiyle, hiçbir yere sığmayan bir ruh, elbette gittiği alemden de selam etmeyi bırakmaz. Gün içinde ya bir anıda, ya da evimdeki fotoğrafında karşıma çıkıp, konuşur illaki Aysel’im benimle… Ezelden böyleydik, sözlerle atılmış bir sıkı düğümdü aramızdaki. Anam olurdu dizine yatar anlatırdım; en kafa arkadaşımdı, karşılıklı güler konuşurduk. Kızım da olurdu bazen söz dinleyen… Hayatımdaki çoğu rolümün –ana, arkadaş, evlat, eli kalem tutan Sezen’in- ustası o… Üstadım işte; üstüne başka söz var mı?...

O benim kendime ‘söz’ümdür… Tuttuğum bırakmamacasına; uçmasın diye kalbime yazdığım…”

 

Bu haber toplam 7438 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim