• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Siirt 13 °C

Okul dergisindeki şiirde Türkçe Öğretmeninden çalışan kadına hakaret ..

Okul dergisindeki şiirde Türkçe Öğretmeninden çalışan kadına hakaret  ..
ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu'nda hazırlanan 'Kar tanesi' adlı okul dergisinin Aralık sayısında Türkçe öğretmeni Ramazan Kutlu'nun yazdığı 'Kadın Hakkı' şiiri, 'kadınları aşağıladığı' gerekçesiyle büyük tepki gör

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu'nda hazırlanan 'Kar tanesi' adlı okul dergisinin Aralık sayısında Türkçe öğretmeni Ramazan Kutlu'nun yazdığı 'Kadın Hakkı' şiiri, 'kadınları aşağıladığı' gerekçesiyle büyük tepki gördü. işte haberin detayları.

YANLIŞ ANLAŞILDIM

Öğretmenlerin tepkisine sebep oldu. Şiirin yanlış anlaşıldığını ifade eden Kutlu, amacının çalışan kadınların çektiği zorlukları dile getirmek olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
 

"Şiirde duygularımı ifade ettim. Ama benim düşündüğüm şeyin aksi anlamlar ifade ediliyor. Ben şiirimde çalışan kadınlara yönelik bir hakaret olduğuna inanmıyorum. Şiirim çarpıtılıyor, tamamına bakmadan cımbızla kelime alınarak yorum yapılıyor. Bu haksızlıktır. Çalışan kadınlar çocuklarını bakıcılara bırakıyor, ben de televizyonda çalışan bir kadının çocuğuna bakıcının kötü muamelesini izledikten sonra, böyle bir şiir yazdım. Asıl amacım; çalışan kadınların çektiği zorlukları dile getirmektir. Kadınlara saygılıyım, şiirim farklı yönlere çekiliyor. Ben eğitimciyim ve çalıştığım ortamdaki kadınlar şiirimi takdir ediyorlar."
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden henüz konu ile alakalı bir açıklama yapmadı.

 

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim