• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • Siirt 20 °C

Ömrünü Tamamlamış Araç Lastikleri Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Ömrünü Tamamlamış Araç Lastikleri Geri Dönüşüme Kazandırılıyor
Siirt’te, ömrünü tamamlamış olan ve kullanım dışı kalan araç lastikleri Belediyemiz tarafından başlatılan bir çalışma kapsamında geri dönüşüme kazandırılıyor.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, çevreye gelişi güzel atılan araç lastikleri geri dönüşüm merkezine gönderilmek üzere toplanıyor.

Siirt Belediyesi, il genelinde yürüttüğü geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış araç lastiklerini toplatmaya başladı. Çevre kirliliğine neden olan, insan sağlığını da büyük ölçüde tehdit eden atıklar ili ilgili çalışmalar yapan Siirt BelediyesiTemizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, atık lastik toplama projesiyle de vatandaşın çevre bilincini geliştirmeye ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor.

Doğaya kontrolsüzce bırakılan atıkların çevre ve insan sağlığına verebileceği zararların önüne geçmenin en önemli adımının, toplumun bilinçlendirilmesi ve çevre duyarlılığının artırılması olduğunu belirten Temizlik İşleri Müdürlüğü “Bünyesinde tehlikesi kimyasallar barındıran ömrünü tamamlamış lastikler, bilinçsizce çevreye atıldığı zaman hem ülkemiz, hem de şehrimiz için ciddi sorunlar oluşturmaktadır. İnsanı ve çevreyi tehdit eden ömrünü tamamlamış lastikleri toplayarak ülke ekonomisine ve çevreye katkı sağlamak üzere geri dönüşüme gönderiyoruz. Toplanan lastikler geri dönüşüm tesislerinde ömrü tamamlanmış lastiklerin kontrolü yönetmeliğine göre, uygun işlemlerden geçirilip tekrar faydalı ürünlere dönüştürülüyor” denildi.

Ömrünü tamamlamış lastikleri Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimize teslim etmek isteyen vatandaşlarımız “0 (484) 223 22 60 numaralı telefondan bize ulaşabilirler” ifadeleri kullanıldı

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim