• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • Siirt 11 °C

Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Siirt’te

Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Siirt’te
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi temas, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt’e geldi.

İlk olarak Şirvan ve Pervari ilçeleri arasında yapımı devam eden ‘Çetin Barajı hidroelektrik santralinde incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, seyir tepesini gezerek, baraj inşaatı hakkında yetkililerden brifing aldı.

 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Siirt Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzaladı.
 
Vali Ali Fuat ile bir süre görüşen Bakan Eroğlu, Vali Atik’ten ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Valilik Çok amaçlı toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, "Hükümet olarak Siirt genelinde 15 yılda 6 milyar lira yatırım sağladık. Bakanlık olarak da son 15 yılda  Siirt’e 265 milyon lira yatırım yaptık.” dedi.
 
Siirt Merkezi, Kurtalan, Tillo ve Pervari ilçeleri ile Kayabağlar, Gökçebeğ ve Atabağı beldelerine yıllık 34,5 milyon metreküp içme suyu sağladıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, ‘20 derenin ıslahını tamamladık. Siirt’te Şehir Ormanı ve 2 mesire yeri tesis ettik. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. Hz. Veysel Karani ve Tillo Tabiat Parkları ile vatandaşlarımızı tabiatla buluşturduk, Siirt Havaalanına Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve Yıldırım Tespit ve Takip Sistemlerini kurduklarını’ kaydetti.
 
Bakan Eroğlu, GAP kapsamında Siirt'in projelerini 31 Aralık 2019 tarihine kadar bitirmek için büyük bir hamle başlattıklarını sözlerine ekledi.
Siirt'teki temaslarını sürdüren Bakan Eroğlu, beraberinde DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile Valilikte düzenlenen fidan ve sertifika dağıtım törenine katıldı.
 
Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Vali Atik, Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyete Siirt’te verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
 
Bakan Eroğlu ise törende yaptığı konuşmada: "Orman teşkilatı, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü burada emrinizde. Siirt'i muazzam bir kültür, turizm merkezi haline getireceğiz. Tillo'daki tabiat parkını da çok güzel hazırladık ve orada bir müze kurduk. İnşallah Siirt'teki güzellikleri, tabiat turizmini, kültür turizmini geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.
 
"Alçak FETÖ terör örgütü Türkiye'yi işgal ettirmek, bu ülkeyi bölmek maksadıyla bir darbe teşebbüsünde bulundu ama temmuz ayında burası kahramanca direndi. Dolayısıyla sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır." diyen Eroğlu, şöyle devam etti: "Siirtli kardeşlerim meydanları doldurdu. Damadınız dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlar doldu. Dolayısıyla siz kahramanca direndiniz. O bakımdan size ayrıca bir teşekkür borcumuz var. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah milletimizi muhafaza, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.Bakın bu milleti bölmek, parçalamak isteyen hainler Kudüs'ü kalkıyor ne yapıyor, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan ediyor. Ama buna karşılık dünya lideri Sayın Erdoğan, 'Kudüs, Filistin'in başkenti.' diyor. İnşallah daha da güzel günler göreceğiz. Allah, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere PKK, PYD, DEAŞ gibi Türkiye'yi bölmek isteyenlerin maşası olan bütün terör örgütlerini perişan, milletimizi, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, onlara destek ve silah veren bütün devletlere de dersini versin."
 
Bakan Eroğlu, Siirt'e kaplıca turizmini geliştirmek amacıyla kuyu açmak için geldiklerini vurgulayarak, Afyonkarahisar'ın kardeş şehir pozisyonunda olduğunu belirtti. Şu anda 350 metreye ulaşıldığını, çok güzel jeotermal, sağlıklı su bulunduğunu aktaran Eroğlu, "Biraz daha uğraşacağız. Belki 700 metreye kadar 38- 40 santigrat dereceye ulaşınca inşallah burada muazzam bir termal turizm merkezi oluşturacağız." ifadelerini kullandı.
 
 Konuşmaların ardından Meydandere köyü sakinlerine fidan ve sertifika dağıtımı yapıldı.
 
Bakan Eroğlu daha sonra Siirt Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkından brifing aldı.
 
Temas ve incelemelerine Tillo ilçesinde sürdüren Bakan Eroğlu, İbrahim Hakkı Hazretleri Müzesinin açılış törenine katıldı.
 
Müzede incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, yetkililerden bilgi aldı.
 
İbrahim Hakkı Hazretlerini türbesini ziyaret eden Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra ilimizden ayrıldı.

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim