• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Siirt 26 °C

Osmanlıca Dersi İle İlgili Bomba Gelişmeler

Osmanlıca Dersi İle İlgili Bomba Gelişmeler
Mİlli eğitim bakanı olan NAbi Avcı çok önemli açıklamalarda bulundu. 19. Milli eğitim şurasında, osmanlıcanın imam hatip liselerinde zorunlu diğer liselerde de seçmeli olarak okutulması yönünde alınmakta alan tavsiye ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşan

Son Zamanlarda TÜrkiye gündeminde çok geniş bir yankı uyandırn Osmanlıca dersi ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıldığı ortaya çıktı. Mİlli eğitim bakanı olan NAbi Avcı 19. Milli Eğitim Şurasında, Osmanlıcanın İmam Hatip liselerinde zorunlu, diğer liselerde de seçmeli olarak okutulması yönünde alınan tavsiye kararına ilişkin çok dikkati çeken bir açıklama yapmış gündemde çok konuşulduğu ortaya çıkmıştı.


Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen üyesi bir grup, Osmanlı Türkçesi'nin Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu hale getirilmesine takviye amacıyla Sultanahmet'teki 2. Abdülhamid'in türbesi önünde eylem yaptı.

2. Abdülhamid'in türbesi önünde bir araya gelen Bem-Bir-Sen üyeleri, "Osmanlıca Türk tarihinin tapusudur", "Osmanlıca tarihimizdir", "80 senelik hasret bitmeli" yazılı dövizler ile Osmanlıca ve Türkçe yazılı "Bu Osmanlıca dersine takviye amaçlı bir eylemdir" pankartı taşıdı.

Bu haber toplam 4277 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim