• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 13 °C

ÖSYM YGS soruları çalanların peşinde

ÖSYM YGS soruları çalanların peşinde
ÖSYM dün yaptığı YGS sınav sorularını herhangi ir yo ile alıp dışarı çıkatan kişilerinn peşine düştü.ÖSYM bugün yaptığı açıklama ile gerekli işlemlerin yapılacağını duyurdu

ÖSYM Başkanlığından, 2015 YGS ile alakalı sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarına ilişkin açıklama yapıldı.

"2015-YGS ile ilgili olarak, bugün sosyal medya üzerinden paylaşılan soru kitapçığı sayfasına ait görüntü, sınavdan çıkan bir adayın sınav kurallarına aykırı olarak sınav sonrasnda sınav salonundan çıkardığı bir kitapçık veya kitapçıktan koparmak suretiyle dışarı taşıdığı bir bölümüne aittir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu sayfa görüntüsnün sınav öncesi ve sınav sırasında alınmış olması ihtimal dışıdır. Sınav herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan hak ve adalet ölçüsünde güvenle tamamlanmıştır.

Soru kitapçığını veya bir bölümünü sınav binasından alıp giderek sınav sonrasında sosyal medya üzerinden söz konusu sayfanın görüntüsünü paylaşan aday tespit edilir edilmez hakkında gerkli adli işlem başlatılacaktır. Adayların ve kamuoyunun endişesine yol açacak herhangi bir durum söz konusu olmayıp sınav sonuçlarının en hızlı biçimde açıklanması için yoğun bir çalışma devam etmektedir."açıklaması yapılarak adaylar kısmen de ols uyarıldı.

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim