• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • Siirt 13 °C

(Özel Haber) Grip Kronik Hastalarda Ölümle Sonuçlanabilir

(Özel Haber) Grip Kronik Hastalarda Ölümle Sonuçlanabilir
SİİRT (İHA) - Özel Siirt Medlife Hastanesi'nde görevli Dahiliye Uzmanı Sema Pişkinsüt, gribin kronik hastalarda ölüme neden olabileceğini söyledi.

Siirt’te son dönemde artan gribal enfeksiyon nedeniyle hastanelerin poliklinik servislerinin dolduğunu belirten Uzm. Dr. Sema Pişkinsüt, kalp ve şeker hastası, yüksek tansiyon ile Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastalarının gribe yakalanma olasılığının yüksek olduğunu, bu nedenle kronik hastalıkları bulunanların daha çok tedbir alması gerektiğini söyledi.

 

Pişkinsüt, "Özellikle kronik hastalarının solunum yolu enfeksiyonuna yakalanmaları daha kolay oluyor. Evde bir kişi grip olduğunda diğerlerine bulaşması çabuk olur. Bunların önüne geçip, bulaşma yolları engellenmelidir. Hastalığın ev içindeki küçük hava mikro-partikülleri ile bulaşma olasılığı yüksektir. Solunum yolu hastalıkları basit hastalıklar değildir.

 

Başladığı zaman hastalarda kırıklık ve vücut direncinin düşmesine neden oluyor. Hastanın iştahı kesiliyor ve yaşam standardı bozuluyor. Grip hastaları dinlenmeli, sıvı gıda, meyve ve sebze tüketmeli, vitamin almalıdır. Ama esas önemli olan normal vakalardaki gribal enfeksiyonlar değil. Çünkü bunlar geçicidir.

 

Grip kronik hastalarda çok önemlidir. Örneğin akciğer, KOAH, astım, şeker hastalığı olan bireylerde ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle mutlaka grip aşısı yapılması gerekiyor. Çeşitli grip etkenleri de olduğu için hekim kontrolünde ikinci grip aşısı yapılmalıdır. Risk grubu hastaların özellikle bu mevsimde dikkat etmesi gerekir" dedi.

 


Kronik hastaların gribal enfeksiyona yakalanan kişilerden uzak durması gerektiğini kaydeden Uzm. Dr. Pişkinsüt, "Hekim kontrolünde olmalarını tavsiye ediyoruz. Vakalar 3. gün hekime geliyorlar. Her şeyden önce erken tedavi yapılması, doğru beslenilmesi gerekir.

 

Hastaların kalabalık yerlerde bulunmaması gerekir. Dikkat ederseniz aşırı kilolularda grip belirtileri geç çıkıyor. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için fazla kiloların verilerek spor yapılmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2389 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim