• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 26 °C

Papa'nın ziyareti sonrası rahatsızlıkları ayyuka çıktı!

Papa'nın ziyareti sonrası rahatsızlıkları ayyuka çıktı!
Papa'nın Türkiye ziyareti sonrası rahatsızlıkları tek tek ortaya çıktı.Vatikan kaynaklı haberde Papa'nın keyfini kaçıran laflara ve davranışlara yer verildi.İşte Papa ziyaretindeki rahatsız edici noktaların detayları..

Papa'nın Türkiye ziyareti sonrası rahatsızlıkları tek tek ortaya çıktı.Vatikan kaynaklı haberde Papa'nın keyfini kaçıran laflara ve davranışlara yer verildi.İşte Papa ziyaretindeki rahatsız edici noktaların detayları..

Papa'nın Türkiye ziyaretindeki ayrıntılar ortaya çıktı

İtalyan La Repubblica gazetesinin Vatikanlı üst seviye bir merciye dayandırdığı haberde, Papa Francis'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ın söylemlerinden rahatsız bulunduğu da belirtildi.

İşte yeni detaylar çerçevesinde Papa ziyaretinin şifreleri:

'Papa, tahsis edilen araçtan rahatsız oldu'

- Köşk'ün davetlisi şekilde Ankara'ya gelen Papa Francis, tam olarak zırhlı ve lüks bir vasıta istek etmedi. Türk yetkililerin ısrarı neticesinde envanterdeki en mütevazi vasıta şekilde Volkswagen Passat marka vasıta Papa'ya tahsis edildi. Ancak Papa'nın havalimanına inişinin arkasından bundan dahi rahatsızlık duyduğu öğrenildi.


Papa, 'Patrik' sıfatı, lisan sürçmesi şekilde değerlendirildi

- Papa Francis'i Köşk'te ağırlayan Erdoğan'ın basın toplantısı esnasında Papa'ya hitaben “Patrik” sıfatını kullanmak gözlerden kaçtı. Ortodoks dini liderleri için uygulanan “Patrik” ifadesi dünya kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Bu konu Türkiye ziyaretinde heyette bulunan Katolik din adamları sebebi ile lisan sürçmesi şekilde değerlendirildi.


Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in basın toplantısındaki konuşmasında Papa için 'Saygıdeğer Papa cenapları' ifadesini kullanmak ise Erdoğan'ın Papa'ya yazdığı çağırma mektubundaki ifadeleri akıllara getirmiştir ve muhafazakar kesimde tepkilere sebep oldu.

'Erdoğan'ın söylemlerinden rahatsız oldu'

-Ak Saray ziyaretinde yüzünün asık bulunduğu gözlerden kaçmayan Papa Francis, basın toplantısı esnasında da tıpkı görüntüyü verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise, otoritelere nazaran dünya barışı ve kardeşlik mesajlarının verilmesinin müsait bulunduğu bir toplantıda kullandığı politik söylemleri hoş karşılanmadı.


Dünya Katolikleri'nin önderi Papa Francis'in müşterek basın toplantısında Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad'dan bahsetmesi ise uygunsuz görüldü. Bunun yerine terör ve şiddete karşı umumi bir mesaj vermesinin beklendiği öğrenildi.
- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Papa'yla bulunan ziyaretinde Kur'an-ı Kerim'den Maide Suresi'nin 8. ayetini okuması baş karışıklığına sebep oldu. Konu, Görmez'in, 'Bir topluluğa karşı içinizde beslediğiniz kin ve hiddet sizi adaletsizliğe sürüklemesin. Adil olun, takvaya en müsait tavır budur. Allah'a karşı gelmekten sakının nedeniyse Allah yaptığınız her şeyden haberdardır' ayetiyle bütün dünyada mesaj verme kaygısı içinde bulunduğu biçiminde yorumlandı.

AKP, Serra Yılmaz'ın tercümanlığından rahatsız oldu

- Bir başka baş karışıklığı da Papa'nın çevirmeni hakkında yaşandı. Bir önceki Papa 16. Benedict'te de çevirmenlik hizmeti verici sanatçı Serra Yılmaz'ın Vatikan sebebi ile gene çevirmen şekilde seçilmesi Ak Parti kulislerini rahatsız etti. Yılmaz'ın daha öncelikle Diyanet'te de vazife aldığı ve son senelerde Ak Parti muhalifi söylemlerle öne çıktığı biliniyor.

'Papa sırf Patrikhane'yi ziyaret etmek istedi'

- Bir başka konu Papa'nın isteksizliği. Ziyaretle ilgili şekilde 28 Kasım Cuma günü İtalyan La Republlica gazetesinde çıkan haber Vatikan'dan üst seviye bir merciye dayandırıldı. Haberde Papa'nın gerçekte Türkiye'yi ziyaret etmek istemediği biçiminde bilgiler yer aldı. Papa sırf Patrikhane'yi ziyaret etmek arzuladı fakat hoş karşılanmayacağını düşündüğü için Ankara'ya da gelmek mecburiyetinde kaldı.


Kobanê'den gelen sığınmacıları ziyaret etmek istedi, dışişleri yetkilileri engelledi

-Aynı haberde Papa'nın Kobanê'den gelen sığınmacıların kaldığı bir Çadırkent'i ziyaret etmek istediği fakat Türk diplomatlar sebebi ile bu ziyaretin engellendiği iddia edildi. Yine haberde Papa'nın Erdoğan'ın bilhassa Suriye politikalarından rahatsız bulunduğu belirtilirken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile yapılan görüşmenin de rahatsızlık uyandırdığı belirtildi.

Bunun nedeninin ise, Görmez'in daha öncelikle Papa'yı 'Bu öyle genç bir kızın ayaklarını yıkamayla ve veya dinler arası futbol maçı turnuvası düzenlemekle olmaz' şeklindeki eleştirileri bulunduğu belirtildi.
Haberde yer piyasa bütün bu iddialar Vatikanlı resmi bir merciye dayandırıldı ve henüz yalanlanmadı.

Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim