• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Siirt 13 °C

Pervari Karakovan Balı Hasadı Yapıldı

Pervari Karakovan Balı Hasadı Yapıldı
Siirt Pervari ilçesinde üretimi yapılan tamamı organik ve katkısız olan pervari karakovan balı hasadı yapıldı.

Her yıl binbir zahmet ve yoğun emek verilerek üretimi yapılan 2015 yılı hasadı yapıldı. üretimi Pervari ilçemizin en önemli eçim kaynaklarından birini oluşturmaktadır. Özellikle yüksek dağlara sahip olması nedeni ile insan etkilerinin az olduğu bölgelerde üretimi yapılır.

Karakovan balı, diğer ballardan ayıran en önemli özelliği ağaçların kütüklerine oyularak yerleştirilen kovanlarda üretim yapılmaktadır. Uzun bir süre yani yaklaşık olarak altı ay gibi zaman zarfında bu kovanlar iğne ucu kadar dahi güneş ışığı görmezler. üretiminde kesinlikle katkı maddesi ve benzeri durumlar söz konusu değildir.Eski çağlarda ipek yolu ile Osmanlı sultanları tarafından bölgeden getirilen bu ballar saray halkı için sofralara konuluru. Hatta şimdiki adı revir olan o zaman ki adı ile şifahanelerde hastaların tedavisi için kullanılan pervari karakovan balı şifa kaynağı olarak göterilirdi.

çok faydalı besin değeri yüksek bir bal çeşididir. Yapılan birçok bilimsel araştırmalarda bile bu balın piyasada Anzer balı olarak adlandırılan ve kilogram fiyatı dudak uçuklatan bal ile eş değer bir yapıya sahiptir. Karakovan balı insanları hastalıklardan korumaktadır. Özellikle uzun kış dönemlerinde satın alıp tüketeceğiniz bu bal sayesinde siz ve sevdiklerinizi hastalıklardan korumaya yetecektir. 

Gelişen teknolojik gelişmelerde ve yaygınlaşan e ticaret siteleri ile karakovan balına ulaşmak daha kolay bir hal aldı. Üretimi pervari ilçesinde olan ve http://www.pervarikarakovanbal.com internet sitesinden dilediğiniz miktarda sipariş verebilirsiniz. Siparişi verdiğiniz bütün analizleri yapılmış olarak kapınıza kadar her hangi bir ek ücret talep edilmeden gönderilmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2637 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim