• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • Siirt 22 °C

Putin aşkı başını yaktı

Putin aşkı başını yaktı
Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı maçının bitimi ile formasının altında Putin tişörtü olduğu ortaya çıkan Lokomotiv Moskovalı futbolcu Dmitri Tarasov'un hareketi UEFA'yı harekete geçirdi. Siyasi slogan ve hareketlere karşı çok hassas olan UEFA, Lokomotiv'in Mo

Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı maçının bitimi ile formasının altında Putin tişörtü olduğu ortaya çıkan Lokomotiv Moskovalı futbolcu Dmitri Tarasov'un hareketi UEFA'yı harekete geçirdi.

Siyasi slogan ve hareketlere karşı çok hassas olan UEFA, Lokomotiv'in Moskova kulübünden açıklama istedi.


BİREYSEL HAREKET

Futbolcusunun bu girişiminden haberdar olmadığını belirten Rus kulübü "Tamamen bireysel bir hareket" diyerek başka bir futbolcsunda böyle bir tişört olmadığını ve kendilerinin de bu durumdan maç sonu haberdar olduğu savunmasını yaptı.  

TALİMATLARA GÖRE PROVOKASYON

Kadıköy'de Putin tişörtü giyen Tarasov'un cezai yaptırıma uğrayacağı UEFA tarafından teyit edildi. Rus basınına konuşan UEFA içerisinden ismi verilmeyen bir yetkili, oyuncunun eyleminin talimatlara aykırı olduğunu belirtti.  

Yönetmeliğin bu maddesi ayrımcılık içeren hareketler ve bu yöndeki propaganda ile ideolojik, dinsel ve politik propagandayı cezalandırmayı getiriyor.  


10 MAÇ CEZA ALACAK

Rusyanın resmi haber ajansı Ria Novosti, bir UEFA temsilcisinin R-Sport'a verdiği demece dayanarak Lokomotiv'in orta saha oyuncusu Dmitry Tarasov'un ceza alabileceğini yazdı.

Oyuncunun uzun süren bir ceza alabileceğinin belirtildiği haberde temsilcinin şu sözlerine yer verildi: "Disiplin kurallarının çiğnendiğini ve belirgin bir provokasyon olduğu görülüyor. Tarasov uzun süreli ceza alabilir, en az 10 maç. Lokomotiv Moskova takımı da bu olaydan dolayı yaptırım görebilir"


UEFA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

UEFA'nın oyuncuya 10 maça kadar ceza verebileceği belirtilirken, Rus futbolcu Dmitri Tarasov için disiplin soruşturması başlatıldı. Disiplin kurallarının 4. maddesinin 1. bendinde yer alan ve "Futbolcular dil, din, ırk ayrımı yapamaz ve siyasi bir eylemde bulunamaz" kuralına göre konunun 17 Mart'ta görüşüleceği UEFA basın servisi tarafından duyuruldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim