• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • Siirt 26 °C

RTÜK Murat Bardakçı'nın galiz küfürlerini affetmedi

RTÜK Murat Bardakçı'nın galiz küfürlerini affetmedi
SİİRTAJANS.COM-Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) "Tarihin Arka Odası" adlı programı sunan Murat Bardakçı'nın yayında ettiği galiz küfürler üzerine cezayı kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK),, tarihçiler Erhan Afyoncu ve Nurhan Atasoy'la birlikte "Tarihin Arka Odası" adlı programı sunan Murat Bardakçı'nın "analarını si...m", "hıyarlar" küfrü nedeniyle Habertürk'e para cezası kesti. RTÜK Bardakçı'nın bu sözlerinin mevzuatın "Türkçenin güzel kullanımına aykırı, kaba ve argo dil kullanmama" ilkelerine aykırı olduğuna hükmetti. Bardakçı'nın Eylül2014 tarihinde "oha, çüş, aptal, Kim Kardashian'ın koca kıçını seyrediyorsunuz" gibi ifadeleri de RTÜK tarafından cezalandırılmıştı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, RTÜK uzmanlarının hazırladığı rapora göre, 15 Kasım 2014 tarihinde yayınlanan "Tarihin Arka Odası" adlı programa konuk olarak Vahdettin Engin katılırken, saltanat ve hilafet konusu tartışıldı. Bardakçı; programın Reklam arası verildikten sonra devam eden son bölümünde vatandaşların mesajlarını bilgisayardan okurken bir anda "analarını si...m. Oldu mu?" ifadelerini kullandı.

Stüdyoda bir anda 4 saniyelik bir sessislik oluştuğu kaydedilen raporda, Bardakçı'nın sözlerine devam ederek, "Efendim, Halifelik mi istiyorsunuz? Evet, Halife olacağız inşalah. Hıyarlar... Eee Sayın .... şu resmi göndermişler. Bu portre değil beyefendi. Bu şeydir. Yaklaşabilir miyiz? Fotoğraflar bu. Dolmabahçe'de çekilmiş bir fotoğraftır." dediği belirtildi. Raporda, "Sözkonusu programda, sunucu Murat Bardakçı'nın izleyicilerden gelen mesajları okurken, bu mesajlara sinirlenerek, mesaj gönderen kişiye küfür ifadesi olan bir sözle, başka bir kişiye ise kaba bir sözle karşılık verdiği tespit edilmiştir" denildi. Raporda, ekranlarda küfür ve hakaret içeren ifadelerin kullanılmaması gerektiği, bu ifadelerin yayıncılık anlayışı ve kuralları ile bağdaşmadığı dile getirildi.

OY BİRLİĞİ İLE

Üst Kurul'da yapılan müzakerinin ardından Bardakçı'nın bu sözlerinin kabul edilemeyeceği konusunda iktidar ve muhalefet kontenjanından seçilen bütün üyeler uzlaştı. Üst Kurul Bardakçı'nın bu sözlerinin RTÜK mevzuatının "Türkçenin güzel kullanımına aykırı, kaba ve argo dil kullanmama" ilkesine aykırı olduğuna hükmederek para cezası kesti. Ceza miktarı bir önceki ayın reklam gelirlerinin yüzde 1'i oranında verilecek.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Habertürk, Bardakçı'nın Eylül 2014'te, Ermeni kökenli bir sanatçının şarkısının ekranlardan yayınlanmasına tepki gösteren izleyicilere "Çüş, oha, aptal, başka tarafınızla dinleseniz, nah çıldırmazsınız, hal bok, Kim Kardashian'ın koca kaçını seyrediyorsunuz, Kim Kardashian'ın bilmem neresini resmini paylaşıyorlarmış, Ermeni kıçı niye paylaşıyorsun" gibi hakaret içeren ifadeleri nedeniyle 30 bin TL cezaya çarptırılmıştı.

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim