• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • Siirt 21 °C

Rus kızı Anastasia Elif ismini aldı İslamiyeti seçti

Rus kızı Anastasia Elif ismini aldı İslamiyeti seçti
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Rus uyruklu Anastasia Romanova İslamiyetiseçti.Anastasia Elif adını alarak müslüman oldu.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Özbekistan’da tanıştığı Türk ailesi ile birlikte Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen Anastasia Romanova önce Elif ismini aldı ardından da İslamiyet’i seçip Ereğli İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen İhtida töreni ile Müslüman oldu.
Kdz. Ereğli ilçesi Müftü Vekili İzzettin Aşan törende ilk olarak Elif Romanova’ya İslamiyet’in temel konuları hakkında bilgi verdi. Müftü Vekili Aşan törende yaptığı konuşmada Elif Romanova’nın geçmiş günahlarının af olduğunu ve kendisinin yeni Müslüman olması nedeniyle günahsız ve tertemiz olduğunu dile getirdi. Müftülükte görevli imam hatip Abdullah yılmaz tarafından okunan Kur’an’ı Kerim’in ardından Rus kızı Elif Romanova Kelime-i Şehadet getirip anlamını okudu. Törene katılanlar tarafından tekbir ve salavat getirilerek yapılan duanın ardından Elif Romanova ’ya müftü vekili İzzettin Aşan tarafından Müslümanlığı kabul ettiğine dair belgenin yanı sıra İslamiyet’i anlatan kitaplar ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Zemzem suyu ikram edilen Elif Romanova’nın tören sırasında çok heyecanlı olduğu görülürken Müslümanlığı kendi istediği ile kabul ettiğini söyledi. Törenin ardından Ereğli’de birlikte yaşadığı ailesi Elif Romanova’yı tebrik etti.

Bu haber toplam 2683 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim