• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 10 °C

Saadet Partisi'nden Başkanlık Sistemine destek

Saadet Partisi'nden Başkanlık Sistemine destek
Saadet Partisi'nden Türkiye'nin gündemine dair çok önemli açıklamlar geldi.Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Başkanlık Sistemi ile görüşlerini açıkladı ve Başkanlık Sistemi'ne evet diyeceklerinin sinyalini verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İlçe Başkanları Eğitim Kampı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin çok önemli sorunları varken ülkenin farklı gündemlerle meşgul edildiğine dikkat çeken Kamalak, “Terör almış başını gidiyor. İşsizlik patlamış. Türkiye’de 16 bin zengin artmış ama nedense geri kalanın çoğu da açlık sınırının altında bir maaşla geçinmeye çalışıyor. Peki nasıl oluyor bu? Gelir adaletsizliğinden dolayı oluyor. Bütün yük garibanın sırtında.  Zengin daha zengin fakir daha fakirleşiyor. Türkiye önemli bir süreçten geçiyor, gündemi farklı konularla saptırmayalım” dedi.

 

Saadet Partisi dokuz gruba ayırdığı 81’ilin ilçe başkanlarını eğitim kamplarını gerçekleştirdi. Geçen hafta sonu 1, 4, 5 ve 9’uncu grup ilçe başkanlarını Kızılcahamam’da iki günlük kampa alan Saadet Partisi bu hafta sonu ise 2, 3, 6, 7 ve 8’inci grupları 2 günlük kampa aldı. ‘İlçe Teşkilatı Nasıl Çalışır?’ ‘Teşkilat Modeli’ ve Önemi ile ‘İlçe Teşkilat ve Görevlerimiz’ konulu seminerler verilen ilçe başkanlarına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Merkez yöneticileri tarafından eğitimler verildi. Eğitim kampı kapsamında ilçe başkanlarına hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye’nin gündemiyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

PRENSİP OLARAK BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI DEĞİLİZ

Prensip olarak başkanlık sistemine karşı olmadıklarını hatırlatan Kamalak, “Biz prensip itibariyle başbakanlık sistemine karşı değiliz. Ama nasıl bir başkanlık sistemi? Dünya iki tür başkanlık sistemi var. Tam başkanlık sistemi yarı başkanlık sistemi. 1’incisi ABD’de de uygulanan başkanlık sistemi 2’incisi ise Fransa’da uygulanan başkanlık sistemi. Biz de soruyoruz siz nasıl bir başkanlık sistemi istiyorsunuz? Masaya yatıralım tartışalım. İki sistemin ortak noktaları; hem başkanı hem de milletvekillerini doğrudan halk seçer. Tamam diyoruz milletimize güveniyoruz. Öte taraftan başkanlık sistemini Türkiye’de ilk defa biz getirelim dedik. Ama AKP tarafına bakıyoruz Türk tipi başkanlık sistemi diyorlar. Ama Türk tipi başkanlık sistemi nasıl oluyor hiç kimsenin bir fikri yok” dedi.

GÜNDEMİ SAPTIRMAYIN, ASIL GÜNDEMİMİZE GERİ DÖNELİM

Türkiye’nin çok büyük sıkıntıları varken ülkenin farklı gündemlerle meşgul edildiğini kaydeden Kamalak, “Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Gündemi saptırmayın. Terör almış başını gidiyor. İşsizlik patlamış. Ama nedense Türkiye’de 16 bin zengin artmış ama geri kalanın çoğu da açlık sınırının altında bir maaşla geçinmeye çalışıyor. Peki nasıl oluyor bu? Gelir adaletsizliğinden dolayı oluyor. Bütün yük garibanın sırtında. Ülkenin bu kadar sorunu varken, gündemi saptırmayın gerekeni yapın hergün şehit haberleri ve patlama haberleriyle uyanıyoruz. Asıl gündemimize geri dönelim ve sorunlarımızı çözelim” diye konuştu.  

UYUYAN DEVİ UYANDIRMANIN ZAMANI GELDİ

İki milyarlık İslam âlemini, uyuyan devi uyandırmanın zamanının geldiğine dikkat çeken Kamalak, şunları kaydetti: “Çözüm İslam Birliği’nin kurulmasıdır. İslam birliği kurulmadan Müslümanlar horlanmaktan, parçalanmaktan kurtulamayacaktır. Peki çare nedir Milli Görüş yoludur. İki milyarlık İslam alemini, uyuyan devi uyandırmak size düşüyor. Müslümanlar belini doğrultunca diğerleri kendiliğinden yere kapaklanacaklar. Asla ve asla ümitsizliğe düşmeyin yalnız değilsiniz. Hocamızın dediği gibi; herkes ya Milli Görüş’tür ya da Milli Görüş için adaydır. Biz bir İslam eri Milli Görüş eri olarak üzerimize düşen görevi eksiz bir şekilde yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Ne yaptın? Dediklerinde daha ne yapabilirdim ki? Diyebilmemiz lazım.”

 
 
3 Ek
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim