• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • Siirt 15 °C

Şair Nazım Hikmet 113. yaşında Şiirlerle anıldı ve ..!!

Şair Nazım Hikmet  113. yaşında Şiirlerle anıldı ve ..!!
Şair Nazım Hikmet 113. yaşında Şiirlerle anıldı ve ..!! Şair-yazar Nazım Hikmet Ran 113'üncü doğum yıldönümünde Beylikdüzü’nde düzenlenen panelde anıldı. Panelde Nazım Hikmet ile en son konuşan Gazeteci Orhan Karaveli Nazım Hikmet anılarını anlattı.

Şair Nazım Hikmet  113. yaşında Şiirlerle anıldı ve ..!!  Şair-yazar Nazım Hikmet Ran 113'üncü doğum yıldönümünde Beylikdüzü’nde düzenlenen panelde anıldı. Panelde Nazım Hikmet ile en son konuşan Gazeteci Orhan Karaveli Nazım Hikmet anılarını anlattı. 


Beylikdüzü Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında Ocak Ayı ‘Nazım Hikmet’i Anma Ayı' olarak ilan edildi. ‘Nazım Hikmet Ayı etkinlikleri kapsamında Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde usta Nazım Hikmet doğumunun 113'üncü yılı dolayısıyla şiirleri ve hayatıyla anıldı. Panele konuşmacı olarak katılan Gazeteci Orhan Karaveli, Yazar Alaettin Bahçekapılı, Şair Ahmet Özer ve Yazar Derman Bayladı Nazım Hikmet’in hayatını ve anılarını anlattı. Anma programında tiyatrocu Dilek Türker Nazım Hikmet’e ait şiirleri okudu.



“HEPİNİZE NAZIM’IN SELAMLARINI SUNUYOR”
Nazım Hikmet Ran ile konuşan en son konuşan Türk gazeteci olarak bilinen Orhan Karaveli, Nazım Hikmet ile Moskova’da havalimanında ayrılırken aralarında geçen konuşmayı anlattı. Karaveli, “Nazım Hikmet ile gözyaşları ile ayrıldık. Havaalanına gittik, bana ayrılırken aynen şunları söyledi: 'Beni de alıp götüremeyeceğine göre, İstanbul’a benim selamımı götür. Beni soran olursa, onlara de ki, bir Türk şairi var Moskova’da. Türklüğü ile başı dimdik’ dedi. Ben de sizlere bu selamını onun sözleri ile birebir sözleriyle 55 senedir aklımda tuttuğum ve hiç unutmadığım, yaşadığım sürece hiç unutmayacağım sözleri ile ifade etmek istedim. Nazım’ın hepinize selamlarını sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2889 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim