• BIST 9703.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 25 °C

Saksafon ve yan flüt modelleri için nefeslicalgilar.com tercih edin!

Saksafon ve yan flüt modelleri için nefeslicalgilar.com tercih edin!
Flüt icat edildiği zamanlardan bu yana dünyanın en çok kullanılan üflemeli çalgılarından biridir. Keza ilk okul ve ortaokulda da tanıştığımız ilk enstrümandır kendisi. Başta kuş sesi olmak üzere doğadaki birçok canlının sesini taklit edebilen flüt birçok

Eski Yunanlardan bugüne kadar gelen flüt müzisyenler tarafından geliştirip muazzam bir müzik aleti haline getirilmiştir. Flüt bir orkestrada hafif melodilerden, en hızlı parçalara kadar eşlik edebilmektedir. Kuş cıvıltıları, neşeli melodiler, yumuşak ezgiler, çocuksu pasajlar ve duygusal parçalar gibi daha birçok melodinin çıkarılmasında diğer enstrümanlarla uyum halindedir. Kısacası neredeyse çalamayacağı hiçbir şey yoktur. Üflemeli çalgılar içerisinde en hünerli olanıdır diyebiliriz.

Flüt alacak kişiler başlangıç için endişeli davranırlar. Aslına bakarsanız başlangıç flütü diye bir şey yok, her flüt ile başlamanız mümkün olmaktadır. Ne kadar iyi bir flüt ile başlarsanız şüphesiz öğrenmeniz o kadar kolay olacaktır. Burada önemli olan bütçenize uygun olan, ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayan en iyi yan flüt tercihini yapmaktır. Yan flüt modelleri yan flüt çalmak istiyorum diyenler için bilmeleri gereken ilk şey, her ne şekilde olursa olsun en kısa sürede bir flüt edinmeniz ve başlamanızdır olmalıdır.

Saksafon da flüt gibi nefesli bir müzik aletidir. Şekil olarak, klarnete benzeyen ağız kısmı, metal gövdesi ve konik bir kısmı vardır. Saksafonların alt kısımları eğiktir, fakat bazıları ise düzdür ve klarnete benzerler. Saksafonun üstünde 12 tuş ve delik bulunmaktadır. Normal sesin bir oktav altına ya da üstüne çıkmaya yarayacak 2 delik de ekstradan bulunmaktadır.  Soprano, alto ve tenor saksafon en çok kullanılan saksafon modelleridir.

 

Bu haber toplam 4336 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim