• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Siirt 7 °C

'Seherin Kadınları' Adlı Tiyatro İlgi Gördü

'Seherin Kadınları' Adlı Tiyatro İlgi Gördü
Siirt Belediyesi, tiyatro severleri yeni oyunlarla bir araya getirmeye devam ediyor.

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından "Kara Fatma" olarak bilinen Fatma Seher Erden'in hayatını konu alan tiyatro oyunu sergilendi.

Kültür Merkezinde sahnelen Kara Fatma’nın hikâyesinin anlatıldığı “Seher’in Kadınları” adlı tiyatro oyunu Siirtlilerden tam not aldı. Milli mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikâyesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Tek perdelik oyunda, Kocası Sarıkamış’ta şehit düşen Fatma Seher’in gönüllü intikamcı birliği kurarak, savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan senaryo, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarıldı. Sahnelenen oyun Siirtlilerden tam not aldı.

Her diyaloğu sanatseverlerin duygularına hitap eden ve salonda büyük bir etki oluşturan oyunun sonlarına doğru Türkiye’de öldürülen kadınların fotoğrafları slayt şeklinde gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi vurgulandı. Yaklaşık bir saat süren tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Bu haber toplam 2258 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim