• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • Siirt 7 °C

Şehir içindeki ahırlar mühürleniyor

Şehir içindeki ahırlar mühürleniyor
Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürleniyor.Ahırda bulunan hayvanlar, Belediye Zabıta ekipleri çalışanları ve ahır sahiplerinin ortak çalışmasıyla tek tek tahliye edildiler.

İnsan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen, görüntü ve çevre kirliliği neden olan ahırlar, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürleniyor.Ahırda bulunan hayvanlar, Belediye Zabıta ekipleri çalışanları ve ahır sahiplerinin ortak çalışmasıyla tek tek tahliye edildiler.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir içinde hayvan besleyen vatandaşlara geçtiğimiz haftalarda tebligat yapmıştı. Zabıta ekipleri yaptıkları tebligat sonrası hayvan ahırlarına operasyon düzenleyerek içinde ki at, eşek ve katırları tahliye etti ve mühürledi.

Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Kontroller sırasında, kendilerine verilen süre içerisinde ahır ve besi damlarını meskun mahal dışına çıkarmayan hayvan sahipleri hakkında tutanak düzenlenerek ahırlar boşaltılarak mühürleme işlemi gerçekleştiriyoruz. Şehir içerisinde hayvan beslemek ve otlatmak kanunen yasaktır ve Zabıta ekipleri tarafından denetimler aralıksız sürdürülerek, halkın sağlığını tehlikeye düşürecek olumsuz davranışlara izin verilmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan yapılan açıklamada, hayvansal atıkların çevre kirliliği ile birlikte insan sağlığını da olumsuz etkilediği belirtilerek, hayvan sahiplerinin bu konuda daha duyarlı olmaları ve kanunlarda belirtilen şartları yerine getirmeleri istendi.

Bu haber toplam 5421 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim