• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Siirt 11 °C

SEMT PAZARLARINA ’KALICI ÇÖZÜM GETİRİLSİN’ TALEBİ

SEMT PAZARLARINA ’KALICI ÇÖZÜM GETİRİLSİN’ TALEBİ
Siirt’te haftanın 4 günü Güres Caddesi’ne bağlı arterlerde kurulan semt pazarlarına modern ve kalıcı bir çözüm getirilmesi bekleniyor.

Siirt’te haftanın 4 günü Güres Caddesi’ne bağlı arterlerde kurulan semt pazarlarına modern ve kalıcı bir çözüm getirilmesi bekleniyor.
Konu ile ilgili düşüncelerini aktaran gıda işletmeni Muzaffer Akın, kent merkezinde trafik sorununa da neden olan pazarlara kalıcı bir çözüm getirilmesi için bir kaç mahallede belirli yerler tespit edilerek pazarcıların sabit bir alana çekilmesi gerektiğini söyledi. Hami Efendi Caddesi’nde esnaflık yaptığını aktaran Akın, "Ben devletime vergimi veriyorum. Ancak bu sokakta kurulan pazarlar benim iş yerimin önünde sebze meyve satıyor, hem de vergi vermeden. Bu haksız rekabettir. Ayrıca haftanın 4 günü Güres’e bağlı caddelerde kurulan pazarlar hem trafik yoğunluğuna neden oluyor hem de kurulan pazardan ayrılan bazı seyyar satıcılar Güres Caddesi’ne dağılarak esnafın iş yerinin önüne tablasını açarak haksız rekabete neden oluyor. Siirt’te kanayan bir yara olan bu soruna bir türlü kalıcı çözüm üretilemedi. Ayrıca, trafik sorunu bugün ilimizin öncelikli kentleşmenin önündeki engellerden biridir. Otoparklar yetersiz, trafik aksıyor. Nereye kadar bu şekilde devam edecek" dedi.
Şehir yapısına uygun modern sabit semt pazarlarının kurulmasının zamanının geldiğini aktaran Akın, "İlimizde sebze ve meyve pazarcılarının yanı sıra Güres Caddesi’nin Aydınlar Caddesi’ne bakan kısmında ikinci el ürünler satan ve köylerden getirilen sebze ve meyveler kaldırımda satılması ilkel bir görüntü veriyor. Bu manzaralar şehir kültürüne de uygun değil. Belediye yetkilileri, tüm bu insanları mağdur etmeden herkesi tek bir alanın içine çekebilecek modern bir semt pazarı kurmasıyla sorunu çözebilir. Böylelikle şehir merkezi rahatlayacağı gibi sebze ve meyve satıcıları da daha temiz bir ortama kavuşmuş olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2835 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim