• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Siirt 13 °C

Siirt Belediyesi Günlük 52 Bin Metreküp Su Arıtıyor

Siirt Belediyesi Günlük 52 Bin Metreküp Su Arıtıyor
Siirt Belediyesi tarafından 2011 yılında devreye alınan İçme Suyu Arıtma Tesisinde günlük 52 bin metreküp su arıtılıyor. İçme Suyu Arıtma Tesisinde belirli aşamalardan geçerek vatandaşların kullanımına sunulan Su, marketlerden aldığımız sulardan çok daha

Siirt Belediyesi tarafından 2011 yılında devreye alınan İçme Suyu Arıtma Tesisinde günlük 52 bin metreküp su arıtılıyor. İçme Suyu Arıtma Tesisinde belirli aşamalardan geçerek vatandaşların kullanımına sunulan Su, marketlerden aldığımız sulardan çok daha iyi ve sağlıklı bir şekilde tüketime sunuluyor.

Bitlis’in Hizan kırsalında dereden gelen su, İçme Suyu Arıtma Tesisinde arıtılarak Siirtli vatandaşların daha temiz ve daha sağlıklı bir şekilde su tüketmelerine olanak sağlıyor.

İçme Suyu Arıtma Tesisi Müdürü Hacı Öncü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tesis Müdürü Öncü, yaptığı açıklamada; “2011 yılında devreye alınan Arıtma Tesisimize 55 km ötemizde bulunan Hizan kırsalında bulunan bir dereden geliyor. Burada fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma yapıyoruz. Tesisimize gelen suya öncelikle havalandırma yoluyla oksitleme ve ön klorlama yapıyoruz. Klorun amacı ise bakterileri azaltmak ve mikroorganizması az bir su elde etmek. Türkiye’de ki sayılı ozon birimlerinden biri tesisimizde mevcut. Ozonda ki amaç ise Dünya’da ki en iyi çözücüye sahip olması. Burada kullandığımız ozon, bakterileri yok ediyor, suyun rengini açıyor, tadını değiştiriyor ve daha berrak bir hale getiriyor. Bu işlemlerden sonra Durutucu havuzlarında suyun dinlenmesini sağlıyoruz. Temizlenen su filtre binasına gelerek burada üç aşamalı testlerden geçerek son dezenfeksiyon işlemi yapıldıktan sonra klor verilerek kalan bakteriler yok ediliyor ve temiz su tüketilmesi için depolara gönderiliyor. Tesisimiz 15+15 yıl olarak 2 aşamadan oluşuyor. Biz şuan tesisimizin ilk aşamasını kullanıyoruz. İçme Suyu Arıtma Tesisinde günde 52 bin metreküp su arıtılarak merkez depolara gönderiliyor. Tüketilen suyun kalitesi olarak şunları söyleyebiliriz. Marketlerde satın aldığımız hazır su ve evlerde kullanılan arıtma cihazlarından çok daha iyi ve sağlıklı bir suyu, Siirtli vatandaşlarımızın tüketimine sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1822 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim