• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Siirt 7 °C

Siirt Belediyesi'nden Sanat Evleri Projesi

Siirt Belediyesi'nden Sanat Evleri Projesi
Siirt Belediyesi, gençlerin, kadınların ve çocukların vakit geçirebilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri ‘’Sanat Evleri’’ projesini hayata geçiriyor.

 Mahallelerde sosyal hayata canlılık getirmek amacıyla gençlerin ve kadınların boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için hayata geçirilecek ‘’Sanat Evleri’’ projesi çalışmaları Siirt Belediyesi tarafından başlatıldı. Proje kapsamında Siirt Belediyesi; ilimizi yedi bölgeye ayırarak her bölgeye ihtiyaçlar doğrultusunda bir sanat evi kurmayı planlıyor. Bu kapsamda çalışmalara başlayan Siirt Belediyesi, belirledikleri bölgelerde yenileme çalışmalarına başlayarak Sanat Evlerinin en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunacak.

Sanat Evleri projesiyle ilgili konuşan Siirt Belediye Eşbaşkanları, Berivan Helen IŞIK ve Peymandara TURHAN,  kültürümüzü canlı tutabilmek şiarıyla sanat okulları projesini başlattıklarını ifade etti.  İnsanın kendini, duygu dünyasını ifade etmenin yollarından birinin sanat olduğunu söyleyen Eşbaşkanlar; ‘’gençlerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın yeteneklerini gün yüzüne çıkarmak, yaşamlarına anlam katmak, insana ve çevreye değer katabilmek için sanat okulları projesini hayata geçirmeye karar verdik.’’ dedi.

Kurulacak olan ‘’Sanat Evleri’’ projesi içerisinde dersliklerin, dengbéjlik sanatının, bağlama ve gitar kurslarının, el sanatlarının olacağı belirtildi.

Bu haber toplam 8345 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim