• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Siirt Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu'nu oluşturdu

Siirt Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu'nu oluşturdu
Siirt Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurullarını Oluşturdu

   Merkezi Siirtlilerin yoğun yaşadığı İstanbul’un Fatih İlçesinin mutena semti Kadınlar Pazarında bulunan Siirt Eğitim ve Kültür Vakfının Siirt Temsilciliği yönetim kurullarını oluşturmak üzere dernek ofisinde Nevzat Amcalar Başkanlığında toplandı.

         Güçlü bir yapılanma ile Siirtli hemşehrilerine hizmet etmek için tüm üyeleri ile hizmetlerini sürdürmeye devam edeceğini ifade eden Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Siirt Temsilcisi Nevzat Amcalar: “Toplumlar ve insan, paylaşma ve fedakarlıkla ayakta durmaktadır. Medeniyetimizin ve hayatımızın vazgeçilmez dinamiğini oluşturan vakıfların temel amacı da insana, tabiata, canlıya, cansıza yani var olana hizmettir. Siirt Vakfı olarak, bu ilke doğrultusunda, gençlerimizin eğitimini önceleyerek, ülkemize ve milletimize daha iyi hizmet etmeleri ve çevrelerine faydalı olabilmeleri için faaliyetler yapmayı planlamaktayız. Ayrıca, böylesine büyük bir tarihin evlatları olarak bu değerlerimizi yakinen tanımak, korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına seminer, konferans ve toplantılar düzenleyeceğiz. Vakıf ve hayır anlayışının genç nesillere öğretilerek yaşatılması ve yarınlarımızı kucaklaması için, vakıf çalışmalarında bulunanların ve vakıf dostlarının her zaman desteğine ihtiyaç duymaktayız. Hizmet bilinciyle, aşkla ve azimle değerli hemşehriylerimizle bu yolculuğumuza devam edeceğimizi belirtmek isterim. Siirt’in değerleri, toplumsal hafızaları davet edilerek paneller, konferanslar, Seminerler, sosyal ve kültürel aktiviteler planlamaktayız. 2017 yılının Mayıs ayında Şeyh El Hazin Hazretleri ile ilgili akademik bir sempozyum organize edilecektir. Siirt ayağında alt yapısını oluşturmak için kollarımızı sıvadık.” şeklinde konuştu.

         Toplantının sonunda katılımcılar dilek ve temennilerini paylaştılar. Ardından oluşturulan yeni kurulların anısına yaş pasta kesilerek ikram edildi.

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim