• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • Siirt 26 °C

Siirt Fıstığı

Siirt Fıstığı
Siirt Fıstığı

eşsiz lezzeti ve iri olgun taneleri ile kuruyemiş tezgahlarını süslemeye devam ediyor. Bütün yurt içi pazarı olmak üzere yurt dışı pazarında bile en önemli kuruyemiş kalemi olarak müşteriler tarafından tercih edilmektedir.Siirt fıstığının bu denli talep görmesi Siirt ekonomisi açısındanda önem arz etmektedir. Siirt halkının büyük bir bölümünün Siirt fıstığı yetiştiriciği yaparak geçimini sağlamaktadır. Özellikle 2002 yılından sonra yapılan teşvik programları sayesinde Siirt fıstığı üretimi üst düzey seviyelere ulaşmıştır durumdadır.

2013 yılı ve önceki dönemlerinde Siirt fıstığı satış fiyatı 20 - 25 türk lirası arasında değişmekteydi. Özellikle son 2 yılda artan talebi karşılamakta yetersiz kalınınca perakende olarak kilogram başına 40 tl ve 60 tl arasında değişen bir fiyat çizgisi oluşturdu. Bu durum üreticinin yüzünü güldürürken bu kuruyemişi severek tüketenler insanlar için kötü bir durum teşkil etmektedir.

faydaları ilede diğer kuruyemiş ve fıstık çeşitlerinden çok farklı olduğunu ispatlamıştır. Siirt fıstığı yağ ve protein açısından insan sağlığı için en ideal seviyelerdedir. Yurt içi talepleri karşılamak için internet üzerinden www.hepsisiirt.com gibi güvenilir sitelerden online olarak sipariş verebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1970 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim