• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

“Siirt ili yerel yönetimler katı atık yönetimi birliği”

“Siirt ili yerel yönetimler katı atık yönetimi birliği”
Bakanlar Kurulunun 07.11.2016 tarih ve 2016/9505 sayılı izniyle kurulan “Siirt İli Yerel Yönetimler Katı Atık Yönetimi Birliği” (SİRKAB) Genel Kurulu, Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Yunus Koç, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül, Mahalli İdareler Müdürü Feridun Ertaş ile diğer yetkililer katıldı.


Açılış konuşması yapan Vali Mustafa Tutulmaz, “Siirt’in daha yanılabilir bir kent oluşturma hedefine doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirterek,  Birliğin kurulması ile çevresel kirliğin önlenmesinde ve evsel nitelikli katı çöplerin toplanması ve toplanan çöplerin ‘Siirt İli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nde ayrıştırılması ve değerlendirilmesi sağlanacaktır. ”dedi.


Vali Tutulmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Siirt il genelinde evsel nitelikli katı atıklardan (çöp) kaynaklanan çevre kirliliğinin giderilmesi ve ilimizin modern bir çevresel altyapı tesisine kavuşması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı finansman desteği ile  % 100’ü hibe olan ve 2012 yılında inşaatı tamamlanan, ancak atıl durumda bekletilen ‘Siirt İli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin faaliyete geçirilmesi için, Valiliğimizce yapılan girişimler sonucunda, tesisin tüm belediyelerimizi kapsayacak şekilde birlik modeli ile çalıştırılmasının teknik ve idari anlamda uygulanabilirliği kararı alınarak, birlik Bakanlar Kurulu izniyle kurulmuştur. Birliğin, ilimize hayırlı olmasını diler, tüm katılımcılara teşekkür ederim. ”


Toplantı sonunda; Birlik Tüzüğünün 10 uncu maddesi gereğince Meclis Başkanlık Divanınca yapılan seçimde,  Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad TAŞKIN, Birlik Başkanlığına, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat KARAATAY, Birinci Başkanvekilliğine, Tillo Belediye Başkanı İdham AYDIN İkinci Başkanvekilliğine,  Siirt Belediyesi Meclis Üyesi Nihat ALTUNÇ ile Pervari Belediyesi Meclis üyesi Beşir TOMRİS Kâtip üye olarak oybirliği ile seçildiler.


Birlik Başkanlığına seçilen Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ise, birlik üyelerine teşekkür ederek, daha temiz bir Siirt için, belediye başkanlarımızla koordineli bir şekilde Valiliğimizin de desteği ile halkımıza hizmet etmeye devam edeceklerini belitti.

 

 

Bu haber toplam 1274 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim