• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Siirt 20 °C

Siirt Milletvekili Aktay, Suudi Arabistan'da Konferansa Katıldı

Siirt Milletvekili Aktay, Suudi Arabistan'da Konferansa Katıldı
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siirt Milletvekili Prof Dr Yasin Aktay, Suudi Arabistan'da düzenlenen İslam ve Vakıflar konulu konferansa katıldı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'la birlikte Mekke Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen İslam ve Vakıflar başlıklı konferansın çok verimli geçtiğini belirten Aktay, Suudi Arabistan'ın son zamanlarda Ortadoğu'daki gelişmelerden en fazla etkilenen ülkelerden birisi olduğunu söyledi.

İslam medeniyetinin hayır işlerine büyük önem verdiğini anlatan Aktay, Vakıf alanında öncülük etmiş olan İslam dünyası ve Türkiye olarak bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Ziyaret kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Aktay, Suudi Arabistan halkıyla iki devlet tek millet gibi olduklarını belirterek, "Suudi Arabistan'da görüşebildiğimiz herkes Türkiye ve 15 Temmuz olaylarını yakından takip etmişler. O kadar ki 15 temmuz günü herkes adeta Türkiyeli olmuş. Kabe'de, Medine-i Münevverede ne kadar çok dua ettiklerini bir kez daha dinlemiş olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, BM toplantılarında ve ABD'nin Suudi Arabistan'a karşı geçirdiği 11 Eylül kanunu karşısında sergilediği destek ve dayanışma örneği karşısında Suudi Arabistan halkıyla adeta, Azerbeycan'la olduğumuz gibi, iki devlet tek millet olmuşuz" dedi.

Türkiye'den sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak İHH'dan İzzet Şahin'in Türkiye'de sivil toplum ve Vakıf tecrübesini aktardığı toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, Osmanlı'dan günümüze Türkiye'nin vakıf modeli ve tecrübesi üzerine bir konuşma yaptı.

 

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim