• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • Siirt 10 °C

Siirt Şehidini Dualar Eşliğinde Ebediyete Uğurlandı

Siirt Şehidini Dualar Eşliğinde Ebediyete Uğurlandı
Kuzey Irak'ın Kani Rash bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü PKK'lılar tarafından yapılan hain saldırısında şehit olan kahraman askerimiz Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar, dualar eşliğinde ebediyete uğurlandı.

Şehidimizin memleketi Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde tören düzenlendi.

Köy meydanında düzenlen cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Vali Yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunus Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, şehidin yakınları ile çevre köylerden de binlerce vatandaş katıldı.

Törende, şehit Dindar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, ardından öz geçmişi okundu.
İlçe Müftüsü Hulusi Güner'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit için dua edildi.

Şehidin baba evinde anne Fatma Dindar ve yakınları Kürtçe ağıtlar yakarken,  şehidin babası Akif Dindar ise, "Vatan sağolsun" dedi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, asker ve vatandaşların omzunda taşınarak, önce baba evine ardından da köy mezarlığına götürüldü.

Cenazenin taşınması sırasında vatandaşlar terör örgütü PKK'yı lanetledi. "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan vatandaşlar, sık sık tekbir getirdi.

Mezarlıkta şehit oğlunu son kez görmek isteyen anne Lalihan Dindar ve yakınlarının isteği yerine getirildikten sonra cenaze toprağa verildi.

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şehit babası Akif Dindar'a Türk bayrağı hediye etti.

Bakan Şimşek, Kürtçe konuştuğu baba Dindar'a, devletin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş ve beraberlerindeki askeri ve mülki erkanla birlikte şehit Er Hayrettin Dindar için kurulan taziye çadırına geçti.

Bakan Şimşek ve beraberindeki heyet burada şehit yakınlarına taziye dileklerini iletti.

Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim