• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 12 °C

Siirt, Şehitlerini unutmadı

Siirt, Şehitlerini unutmadı
Siirt'te, terörle mücadelede şehit düşen asker, polis, güvenlik korucusu, diğer kamu görevlileri ve siviller için mevlit okutuldu.

SİİRT HABER - Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TURGEV) Konferans Salonu'nda mevlit programı düzenlendi.

 

Programa, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşat Taşkın, Siirt Barosu Başkanı Av. Nizam Dilek, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kentteki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kentte 2015 ve 2016 yıllarında terörle mücadele şehit düşen 30 güvenlik görevlisi, 15 Temmuz gecesi hain terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir, şehit Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, İstanbul Adliyesi'nde şehit edilen Siirtli hemşerimiz Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve 18 Ocak 2016'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Yalçın Yamaner için mevlit okutuldu.

Şehitler için hazırlanan video gösteriminin ardından İl Müftülüğünde görevli din görevlileri mevlit okudu. Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okunmasının ardından, İl Müftüsü Faruk Arvas, şehitler için dua etti.

Program çıkışında açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz,‘Siirt halkı tarafından aziz şehitlerimiz için düzenlen bu anlamlı gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı destan yazan Siirt halkı, bu gece de de aziz şehitlerine sahip çıkarak, her zaman devletin yanında oluklarını gösterdiler. Mevlid programının düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.” dedi.

Program sonunda, Siirt Belediye Başkanlığınca programa katılanlara gül suyu ve lokum ikram edildi.

 

Bu haber toplam 1307 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim