• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Siirt Standı Emitt'te en etkin tanıtım ödülüne laik görüldü

Siirt Standı Emitt'te en etkin tanıtım ödülüne laik görüldü
Siirt Valiliği himayelerinde Siirt Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilerek açılan Siirt Standı, son gününde ünlülerin ve ziyaretçilerin akınına uğradı.

Siirt Valiliği himayelerinde Siirt Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilerek açılan Siirt Standı, son gününde ünlülerin ve ziyaretçilerin akınına uğradı. Siirt kültür standı her yıl düzenlenen uluslararası EMİTT fuarında yılın en etkili destinasyon ödülünü alarak bir kez daha kendini gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi AVCI, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekilli Prof. DR. Yasin Aktay, Akparti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar ile birlikte Siirt standını ziyaret etti.

Siirt Vali Yardımcısı Yunus Koç ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ile stant görevlilerinden bilgi alan Bakan Avcı, Eruh Halk Eğitim Merkezince sergilenen “Şal-Şapik” kumaşını inceledi.

Siirt Vali Yardımcısı Yunus Koç, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte standı ziyaret eden konuklara Siirt'in tescilli ürünlerini ikram etti. Birçok televizyon kanalının da ilgi gösterdiği stantta yapılan aktiviteler, ilgi topladı. Siirt fıstığına ve Pervari Karakovan Balına ve ilin yöresel el sanatlarına büyük ilgi gösteren ziyaretçiler, standın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Siirt Belediyesi, Halk Dansları Gösteri Sanatlar Topluluğu’nun gösterileri, ziyaretçilerden tam not aldı. Değişik oyun figürleri ile üç dilli halk ezgileri eşliğinde gösteri yapan ekip, uzun süre alkışlandı. Ziyaretçilerin de zaman zaman ekibe katılarak halay çekmeleri fuara renk kattı.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın yaptığı açıklamada, fuarların önemine dikkat çekerek, amaçlarının Siirt’i, kültür turuna dâhil ederek, ilimize daha çok turist çekmek olduğunu söyledi. Siirt’in dünya tarafından bilinmesi gereken çok büyük özellikleri var. Türkiye’de turizmin aynası olarak kabul edilen EMİTT Fuarı'nda ilimizi en iyi şekilde temsil ederek, tanıtmaya çalıştıklarını belirten Başkan Taşkın, Siirt'in geleneksel değerleri ve lezzetlerinin yanı sıra turistik özellikleriyle de tanıtıldığını belitti. Siirt standının ziyaretçi akınına uğradığını kaydeden Başkan Taşkın, burada yüzlerce Siirtli hemşerimizle bir araya geldik. Bu tür fuarlar, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendirecektir. Diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim