• BIST 9699.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 28 °C

Siirt Tanıtım Günleri, İstanbul-Maltepe’de Başladı

Siirt Tanıtım Günleri, İstanbul-Maltepe’de Başladı
Siirt Tanıtım Günleri, İstanbul Maltepe'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu. Siirt Valiliği himayelerinde, Siirt Vakfı tarafından organize edilen “Tanıtım Günleri” İstanbul Anadolu Yakası Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda başladı.

Tanıtım günlerinin açılışına; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt HDP Milletvekilli Kadri Yıldırım, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan,  Siirt Ak Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüzlü, Siirt Vakfı Anadolu Yakası Başkanı M. Şefik Erden, Türkiye’nin değişik illerinde faaliyet gösteren Siirt Vakıf ve Dernekleri, İstanbul’da yaşayan Siirtliler, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı.


İstanbul Maltepe’de vatandaşların yoğun katılımıyla başlayan Siirt Tanıtım Günleri,  açılış kurdelesi, Vali Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından törenle kesildi.


Program tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Fatih Belediyesi Mehteran Takımı  tarafından konser verildi.


Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz burada yaptığı açılış konuşmasında; “6-9 Ekim tarihleri arasında Ankara‘da hemşeri buluşmalarıyla bir araya geldik. İlimizi tüm değerleri ile tanıtma fırsatı yakaladık. Siirt, Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarına ev sahipliği yapan bir kültür ve medeniyet şehridir. Hiçbir yerde olmayan kendine özgü tarihi ve doğa güzelliğinin yanı sıra yöresel lezzetleri, marka ürünleri, el sanatları gibi bir çok kültürel değerleri içinde barındırmış ve günümüze taşımış olması, tarihi derinliğinden kaynaklandığını görüyoruz. Bir taraftan kültürünü oluştururken, diğer taraftan ilim ve irfan yurdu olarak tanınmıştır. Hem bölgesine hem de dünyaya bilim alanında katkı sunmuştur. İbrahim Hakkı Hazretleri yaşadığı dönemin en büyük Astronotu’dur. Fizikçi’sidir. İlim adamıdır. Tillo’yu dünyanın merkezi olarak kabul etmiştir. İngiltere’nin Greenwich kenti henüz daha tespit edilmeden, İbrahim Hakkı Hazretlerinin buluşu kabul edilseydi, dünyanın merkezi belki  Tillo olarak geçecekti tarihe. Ancak o dönemde dünyaya hükmedememenin bir sonucu olarak, Greenwich kenti dünyanın merkezi olarak kabul edildi. Tüm bu tarihi ve kültürel zenginliklere rağmen Siirt olarak, bundan yeteri kadar faydalanamıyoruz.İşte bunun altında yatan sebepte sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyimizin sonlarda yer almasıdır. Ancak coğrafyanın zorluğu ve uzun süredir devam eden terör olayları bunu tetikliyor. Ancak Siirtimiz o bölgenin huzur adası konumunda ve terörden en az etkilenen bir yerleşim yeridir. Siirt, basın ve medya organlarında görüldüğü kadar problemi olan bir yer değildir. Basında yer alan bu haberler, yöre halkına, ekonomimize dolayısıyla ilimizi de olumsuz etkiliyor.”dedi.


Siirt’i Türkiye’nin gündemine taşımak için tanıtım çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Tutulmaz, “Yatırımcıların ve Siirt’i ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımızın dikkatini çekeceğiz. Hemşeri buluşmaları ile birlik ve beraberliğimizi artıracağız. Bu organisazyonda emeği geçen tüm STK’lara, kurum ve kişilere teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


Yapılan protokol konuşmalarının ardından Fuar alanını ziyaret eden Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Siirt Milletvekilli Yasin Aktay, Vali Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri ile stantları gezerek, inceledi.


SİİRT, MALTEPE’YE TAŞINDI


İlki Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılan Siirt Günleri; son olarak Maltepe sahiline taşındı.
Oldukça geniş bir alanda açılan fuarda; Siirt Valiliği, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Sivil Toplum Örgütleri ve yöresel ürün satışı yapan firmalar yerlerini aldı.


Birbirinden renkli hazırlanan stantlarda Siirt iline özgü yöresel el sanatları, Siirt mutfağı ve Siirt Fıstığı, Pervari balı, Bıttım Sabunu, Büryan Kebabı ve daha birçok ürün, İstanbul Maltepe’de ki fuar alanına taşındı.


Program, Siskav sanatçılarının, üç dilde Siirt’te özgü türküler seslendirmesi ile devam etti.
Maltepe Siirt Tanıtım Günleri 16 Ekim Pazar günü sona erecek.

 

 

Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim