• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Siirt 14 °C

Siirt Turizmine, Tanıtım Desteği

Siirt Turizmine, Tanıtım Desteği
Siirt tanıtım günlerine katılmak üzere İstanbul’da bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’u ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Tursab Başkanı Başaran Ulusoy, Siirt’in marka ürünleri, el sanatları ve yöresel lezzetlerinin yanı sıra eşsiz doğa güzelliği ile kadim bir kent olduğunu belitti.

Ulusoy, Seyahat acentelerinin Siirt’te ve bölgeye yapacakları tur organisazyonları ile turizm kucaklaşmasının sağlanacağını bunun da ülkemizin bütünlüğü açısından önemli olduğunu söyledi.

Vali Tutulmaz ise, Siirt’in 12 bin yılık tarihi ile keşfedilmeyi bekleyen önemli kültürel değerleri içinde barındıran bölgede de bir huzur adası konumunda olduğunu ifade etti.

Doğu-batı arasında duygusal bağların daha da güçlendirilmesi bakımından bu tür karşılıklı ziyaretlerin önemli olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, İlimizin zengin tarihi dokusunun ve diğer kültürel ve değerlerin geliştirilmesinde ve turizme kazandırılmasında  seyahat acentelerine önemli görevlerin düştüğünü belitti.

Ziyaretin ardından, Siirt’in sahip olduğu zenginliklerin tanıtılması ve geliştirilmesi, Siirt’te turist akışının sağlanması konuları üzerinde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda; Siirt ilini tanıtan bir sunum yapıldı. Siirt ilinde, Nisan-2017 tarihinde Seyahat acentelerinin ve diğer turizm sektöründeki diğer bileşenlerin katılımı ile bir çalıştay düzenlenmesi, ayrıca 26-27 Kasım tarihleri arasında yine Siirt ilinde ‘Gastronomi Zirvesi’nin yapılması yönünde hazırlıklara başlanılması gerektiği bildirildi.

Karşılık görüş ve önerilerin sunulduğu toplantı, çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

Toplantıya; Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Tursab Genel Sekreteri Çetin Gürcün ve Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın, Tursab içinde faaliyet gösteren, Doğa Turizmi, Kültür Turizmi ve Sağlık Turizmi komitesi üyeleri ile Turizm Acenteleri yetkilileri katıldı.

 

 

 

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim