• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Siirt 8 °C

Siirt ürünleri Ankara'da sergillenecek

Siirt ürünleri Ankara'da sergillenecek
Siirt’in “Coğrafi İşaretli Ürünleri” olan Pervari Balı, Siirt Tiftik Battaniyesi, Perde Pilavı, Büryan Kebabı, Siirt Fıstığı, ‘2. Uluslararası Coğrafi Ürünler Zirevsi’nde yer alacak.

SİİRT’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA SERGİLENECEK

 

Zirveye Siirt Coğrafi Ürünleri için Stand açılacak ve zirvede yer alacak Siirt heyetine Siirt Valisi Ali Fuat Atik başkanlık edecek.

Anadolu'nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin Ankara'dan dünyaya pazarlanması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek "Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi", 19-21 Eylül tarihleri arasında "Anadolu'dan Dünyaya" temasıyla yapılacak.

Coğrafi olarak Türkiye’nin merkezinde yer alan Ankara’nın coğrafi işaretli ürünlerin de başkenti olarak anılmasını sağlamaya yönelik Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Kars kaşarından, Malatya kayısısına, Hatay'ın defne sabunundan Pervari balına kadar Türkiye'nin farklı ve zengin coğrafyasından ürünler sergilenecek.

“Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı” coğrafi işaret üreticileri, üretici birlikleri, tescil sahipleri ve coğrafi işaret çözüm ortaklarına ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek fuar boyunca katılımcılar, ulusal ve uluslararası alım heyeti temsilcileriyle ücretsiz ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacaklar.

Türkiye'nin renkli coğrafyasının zengin ürünlerinin sergileneceği “Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı”, Türkiye’de coğrafi işaretler alanında ilk ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyor.

Bu haber toplam 64822 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim