• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 13 °C

Siirt Valiliği açıktan yakıt satışını yasakladı

Siirt Valiliği açıktan yakıt satışını yasakladı
Siirt Valiliği, kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde tüm bayi ve tamircilerde lastik ve akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe veya benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yanıcı madde satışını yasakladı.

Siirt Valiliği, kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde tüm bayi ve tamircilerde lastik ve akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe veya benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yanıcı madde satışını yasakladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Siirt Valiliği, kamu düzeninin sağlanması noktasında, çocuklarını okula göndermeyen, okula kayıtlı çocuğunu eğitim-öğretim yılı içerisinde okula devam ettirmeyen, yapılan ikazlara rağmen bu davranışlarına devam eden aileler hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.


Açıklamada, "İl genelinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe veya benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yanıcı maddelerin satılması yasaklanmıştır. Zorunlu hallerde yakıt almak isteyen kişinin kimlik fotokopisinin arka yüzüne kendi el yazısı ile adres ve telefon bilgileri yazılarak satış yapılacak, alınan belgeler süresiz olarak saklanacak, istenmesi halinde güvenlik güçlerine ibraz edilecektir. Alınan bu karara uymayanlar hakkında cezai hükümler uygulanacaktır. İl sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm lastik bayilerinin, lastik tamircilerinin, diğer iş yerlerinin ve kişilerin çocuklara lastik satmaları, temin etmeleri ve lastikleri muhafaza etmeden iş yeri çevresinde herkesin kolayca alabileceği şekilde bulundurmaları yasaklanmıştır. Kişilerin hayatı, sağlığı ya da mal varlıklarını tehdit edebilecek şekilde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda metruk yerlerde, park ve bahçelerde ve açık alanlarda ateş yakmak yasaklanmıştır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerini olumsuz şekilde etkileyecek, toplumda panik ve korkuya sebep olacak oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin ayrıca kimyasal bileşiklerde içerebilen yakıcı yanıcı özelliği olan göz yaşartıcı gazların 18 yaşından küçüklere satılması yasaklanmıştır. Alınan bu karara uymayanlar hakkında cezai hükümler uygulanacaktır. 10- 18 yaşından küçüklere tekel ürünlerinin satışı yapılmayacaktır. Bu ürünlerin satışını yapan müessese sahip ve çalışanları hakkında yasal işlem yapılacaktır. Çocukları hakkında ilgili mahkemece sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbiri kararı verilen ancak tüm mesleki çalışmalara rağmen, gerekli özeni göstermeyen, direnç gösteren veli veya vasiler hakkında da yasal işlem yapılacaktır" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur
Etiketler:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim