• BIST 9897.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 35 °C

Siirt Valiliği'nden flaş gösteri yürüyüş kararı - Siirt Güncel Haberleri

Siirt Valiliği'nden flaş gösteri yürüyüş kararı - Siirt Güncel Haberleri
Siirt Valiliği akşam saatlerinde yaptığı bir açıklamayla Siirt'te gösteri yürüyüş ve basın açıklamalarıyla alınan yeni kararı açıkladı.

İŞTE SİİRT VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları Devletimizin asli görev ve sorumluluklarındandır. Bu çerçevede, kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınması önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğu ise şüphesiz kamu idarelerine aittir.

                        

Son dönemlerde, “Terör Örgütleri, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürmektedir. Bir yandan, yollara el yapımı patlayıcı döşemek, güvenlik kuvvetlerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı silahlı saldırıda bulunmak gibi terörist yöntemler kullanılırken, öte yandan Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi temel hak ve hürriyetleri de istismar etmektedir.

 

Bilindiği üzere, Terör ve terörist faaliyetlerle mücadele etmek üzere 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Bakanlar Kurulunun 20.07.2016 tarih ve 2016/9064 sayılı kararıyla ülkemiz genelinde olağanüstü hal ilan edilmiştir. Olağanüstü Hal Kanunu, terörle mücadele etmek, emniyet ve asayişi tesis etmek ve kamu düzenini sağlamak için Valilerimize bir takım görev, sorumluluk ve yetkiler verilmektedir.

 

Söz konusu kanunun 11.maddesinin (m) fıkrasında, “Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak ve gerekiyorsa dağıtmak” hükmü yer almaktadır.

 

Bu çerçevede, terör örgütlerinin istismarının önüne geçmek için yukarıda bahsi geçen kanun maddesi kapsamında, “Valilerimiz tarafından toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamalarının izin sistemine bağlanması, gerekiyorsa yasaklanması konusunda her türlü tedbir alınacaktır.” denilmektedir.

 

Bu itibarla millî güvenlik ile kamu düzeni ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması,  mal ve can güvenliğinin sağlanması amacıyla yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri gereğince;  2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu kapsamında ülkemiz genelinde uygulanmakta olan Olağanüstü Hal süresince, “İlimiz merkez ve ilçelerinde düzenlenecek olan, kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamalarının izin sistemine bağlanmasına karar verilmiştir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim