• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 29 °C

Siirt Valisi Atik, Göreve Başladı

Siirt Valisi Atik, Göreve Başladı
Resmi Gazetede yayınlanan son valiler kararnamesi ile ilimiz Valiliğine atanan Vali Ali Fuat ATİK, valilik önünde yapılan karşılama töreninin ardından görevine başladı.

Vali Atik basın mensuplarına yaptığı ilk açıklamada, “Kamu hizmetlerini yürütürken vatandaşımızın, huzur, refah ve mutluluğunu sağlamak amacıyla, ‘vatandaş odaklı bir kamu anlayışı’  ile kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına özen göstereceğiz.” dedi.

Valiler Kararnamesi ile Ezine Kaymakamlığından ilimiz valiliğine atanan Vali Atik için Valilik bahçesinde karşılama töreni düzenlendi.

Törene; Vali Vekili Bünyamin Kuş, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Genel Meclis üyeleri,  İl Müdürleri, valilik personeli ve basın mensupları katıldı.

Vali Atik, polis merasim mangasını selamladıktan sonra törene katılanlarla tek tek tokalaştı.

Valilik girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Atik, ”Öncelikle tüm Siirtli vatandaşlarımızı saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Bugün itibariyle Siirt Valisi olarak göreve başlıyorum. Öncelikle şahsıma gösterdikleri güvenden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve bakanlar kurulumuza şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Farklı dil, din ve kültürlerin barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı güzel şehrimiz Siirt’te görev yapacak olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Atik,”Siirt’te eğitimden sağlığa, tarımdan, ulaştırmaya, her alanda kenti daha ileriye taşıyabilmek, daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için büyük bir çalışma içinde olacağız. Görev ve sorumluluklarımız, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, adil bir yönetim anlayışıyla yerine getireceğiz. Tüm Siirt halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim