• BIST 9564.85
  • Altın 2489.343
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.8758
  • Siirt 21 °C

Siirt Valisi'nden Kanal 56'da önemli açıklamalar - Siirt Haber

Siirt Valisi'nden Kanal 56'da önemli açıklamalar - Siirt Haber
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz Kanal 56'da Siirt gündemine ve gündemdeki projelere yönelik açıklamalar yaptı. İşte Siirt'in gündemine damgasını vuracak açıklamaların satırbaşları..

SİİRT VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ, KANAL56 TV’DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

 

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz,”Huzur ve hoşgörü kenti Siirt’i daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini” söyledi.

 

Kanal 56 da canlı olarak yayınlanan “Sohbet Özel” Programına katılarak, Kanal 56 Tv Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Mergen’ın sorularını cevaplandıran Vali Tutulmaz, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. İlde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Doğa, inanç ve kültür şehri Siirt’in 12 bin yıllık tarihi ve sahip olduğu kültürel değerler ile turizm potansiyeli yüksek olan iller arasında yer aldığını kaydeden Vali Tutulmaz, genel bütçeden ayrı olarak, AB yatırım fonları ve ilgili Bakanlıklarımızdan, Tarım ve Turizm Projelerine 40 Milyon Tl yatırım ile önemli bir kaynak ayrıldığını belirterek, ‘Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi Projesi’ ve ‘Tillo Turizmini Geliştirme Projesi’nin ilimizin kalkınmasında önemli bir katma değer sağlayacaktır.” dedi.

 

Siirt’in tanıtımına ağırlık verdiklerini belirten Vali Tutulmaz, ‘bu yıl 20. düzenlenen Emitt fuarında Siirt’in tüm değerleri ile tanıtıldığını’ belirtti.

 

29 Mart ve 3 Nisan tarihlerinde bu yıl 3’sü düzenlenecek olan “Siirt Kitap Fuarı” na tüm vatandaşları davet eden Vali Tutulmaz, Kitap fuarına 50 Yayın Evi ve 16 seçkin yazarın katılacağını ifade etti.

 

İnsan Odaklı Kamu anlayışıyla, kaynakların verimli ve etkin kullanılmasını esas alan bir anlayışla çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Vali Tutulmaz, Kamuda denetim mekanizmalarının etkin çalıştırılması gerektiğini ve bu yönde çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

 

Bölgemizde model olan huzur ve hoşgörü kenti Siirt'te, halkın her zaman terörün karşısında olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz, ‘Vatandaşların Siirt’te Şehit olan Polis memuru Yalçın Yamaner’i bağırlarına bastılar. Şehitlerine sahip çıkarak, örnek bir duruş sergilediler. Tüm Siirt’li hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.’ dedi.

 

Kentte Yapılacak Miting ve Yürüyüşlere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz, kamu esenliğini ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlerini tehdit edecek hiçbir izinsiz gösteriye izin vermeyeceklerini ifade etti.

 

Siirt’i güzel günlerin beklediğini belirten Vali Tutulmaz,‘İlimizi yatırımlarla, hizmetlerle anılmasını istiyoruz. Terörle anılmasını istemiyoruz. Bu bağlamda vatandaşlarımız geleceğe umutla baksınlar, Devletimiz güçlüdür. Her zaman devlet vatandaşın yanındadır.Yanında olmaya devam edecektir.’ dedi.

 

Vali Tutulmaz, ildeki çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendireceğini sözlerine ekleyerek, Kanal 56 tv çalışanlarına teşekkür etti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim