• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Siirt, Yöresel Ürünleriyle Yörex’te

Siirt, Yöresel Ürünleriyle Yörex’te
Her köşesi farklı bir zenginliğe sahip Anadolu’nun yöresel ürünlerinin yaşatılması amacıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, bu yıl yedinci kez 26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya ilinde gerçekleştirilecek.

Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX), 116 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı ve 200 firma ile 70 ilin yöresel ürünlerinin yer alacağı Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) yoğun ilgi devam ediyor.

YÖREX ile Anadolu’nun 12 bin yıldır ürettiği el emeği göz nuru ürünleri, yöre insanlarının örf, adet, gelenek ve kültürlerini, öncelikli olarak gençlere tanıtmanın ve yöresinden ayrı kalmış Anadolu insanının bir nebze de olsa özlem gidermesine vesile olması amaçlanıyor.

YÖREX, yöresel ürünlerimizin varlığını koruyup geliştirmeyi, yöresel ürün üreticilerinin ekonomik gelişimlerine yardımcı olmayı, yöresel ürünleri koruma altına alan coğrafi işaret tesciliyle hukuki düzenlemelerin yaygınlaşmasını, yerel kalkınmayı, kadın istihdamını, kırdan kente göçü engellemeyi, genç nüfusun yerel ve yöresel ürünleri unutmamasını hedeflemektedir.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Yöresel ürünleriyle YÖREX’te ilk defa yer alacak olan Siirt, ürün yelpazesini genişleterek YÖREX’te yerini alacak. Tescilli Siirt Fıstığı, Pervari Balı, Tiftik Dokuma Battaniyesi, dokuma kilimi, bıttım sabunu, zengin mutfak kültürümüzden olan Perde Pilavı, İçli Köfte (Kitel), Ispanak Çorbası (Pırtike), Bumbar (Cokat), Yoğurtlu Çorba (Mehire), Pekmezli tatlı olan Kéak Téze vb. yemeklerle YÖREX’te ziyaretçilerin hem gözüne, hem damak tadına hitap edecek.

 

 

 

Bu haber toplam 1379 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim