• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • Siirt 13 °C

Siirt zabıtasından Ramazan Denetimi

Siirt zabıtasından Ramazan Denetimi
Siirt Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ramazan ayında denetimlerini arttırarak halkın sağlıklı ürünler alması için kontroller yapıyor.

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Ramazan ayında vatandaşların güvenle alışveriş yapmalarını sağlamak için başlattığı denetimlerini artırdı.

Bu denetimler kapsamında ekipler, fırın ve kasaplarda ürün ve hijyen şartlarını  kontrol etmeye devam ediyor.

Zabıta ekipleri, denetimlerinde ağırlıklı olarak hijyen koşulları, çalışanların temizliği, gramaj, kılık kıyafet temizliği konusunda incelemeler yapıyor. Gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen iş yerleri ve imalathanelerde uyarılarda bulunuluyor. Kural ihlali yapan iş yerlerine önce uyarı cezası ardından yapılan kontrollerde aynı hata tekrarlanıp uyarı dikkate alınmamışsa bu kez cezai işlem uygulanıyor.

Yapılan denetimlerin hem insan sağlığı hem de vatandaşların maddi açıdan haksızlığa uğramaması için titizlikle sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın; “Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor. Eksikliği olmayan esnaflarımıza ise gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 2592 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim