• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Siirt 17 °C

Siirt’e Yeni ve Modern Mezbahane Yapılıyor

Siirt’e Yeni ve Modern Mezbahane Yapılıyor
Siirt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde çalışmaları başlayan yeni mezbaha ile Siirtliler yeni bir hizmete daha kavuşuyor. Modern ve yaşanılabilir bir il için projelerini bir bir hayata geçiren Belediyemiz, "Modern Mezbahane" inşa e

Siirt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde çalışmaları başlayan yeni mezbaha ile Siirtliler yeni bir hizmete daha kavuşuyor. Modern ve yaşanılabilir bir il için projelerini bir bir hayata geçiren Belediyemiz, "Modern Mezbahane" inşa etmek için çalışmalarına başladı.

Siirt Belediyesi, Gökçebağ yolu girişi Hayvan Borsası binası yanında bulunan arazide çalışmalara başlayan yüklenici firma, temel kazma çalışmalarıyla Modern Mezbahanenin ilk kepçesini vurdu. Yeni mezbaha binasının tamamlanmasıyla daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda kesim yapılacak. Yeni mezbaha, içerisinde küçük ve büyükbaş hayvan kesim alanlarının farklı farklı yer alacağı şekilde projelendirildi.

Siirt Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Yeni mezbaha binası inşaatı için temel kazma ile çalışmaları başladı. Yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek Modern Mezbaha Tesisi "Gıda Hijyeni ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları" yönetmeliklerine uygun olarak Avrupa Birliği standartlarında hizmet verecek. Günlük 400 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak yeni mezbaha, Siirt ve çevresindeki hayvan üreticileri ile et işletmecilerinin ihtiyacını karşılayacak.  İçinde otomatik kesim sistemi ve soğuk hava depolarının da olacağı Yeni Modern Mezbaha Siirt’in en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacak. Temel kazma işiyle başlayan proje 250 iş günde teslim edilecek denildi.

Bu haber toplam 1623 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim