• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Siirt 8 °C

SİİRT’EN TRABZON’A KARDEŞLİK KÖRÜSÜ

SİİRT’EN TRABZON’A KARDEŞLİK KÖRÜSÜ
Trabzonspor ile Siirt İl Özel İdare arasında kardeş kulüp protokolü imzalandı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Siirt İl Özel İdare Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın da yer aldığı heyet, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni ziyaret etti.

Vali Atik ve beraberindeki heyeti, bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Divan Başkanı Ali Sürmen, Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Arşiv ve Müze Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun karşıladı.

As Başkan Hacısalihoğlu, heyet üyelerine kentin tarihi, kültürü ve spor hayatına ilişkin bilgi aktardı. Sporun birleştirici gücüne dikkati çekerek, heyet üyelerine teşekkür etti.

Vali Atik ise iki kulüp arasındaki kardeşliğin Siirt'te büyük bir sempati oluşturacağını vurgulayarak, karşılıklı ziyaretlerin kardeşlik ve gönül bağını daha da güçlendireceğini söyledi.

Trabzon'a gelen yaklaşık 130 Siirtli çocuğun bugün ilk kez Trabzonspor maçı izleyeceğini belirten Vali Atik, kendilerinin de küçük bir taraftar grubunu Siirt'te ağırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Hacısalihoğlu, kardeş kulüp protokolünün imzalanmasının ardından heyet üyelerine isimlerinin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye etti.

Vali Ali Fuat Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı Yusuf Turgut, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya gelen Vali Atik, Siirt ve Trabzon karasında kurulan kardeşlik köprüsünün basın kuruluşlarından da destek gördüğünü vurguladı.

Vali Atik ziyaret anısına Cemiyet Başkanı Turgut’a Siirt’te özgü Türk bayrağı işlemeli tiftik battaniyesi hediye etti.

Vali Atik ve beraberindeki heyet Siirt’en gelen 130 çocuk ile birlikte Trabzonspor ve Kasımpaşa arasında oynan futbol müsabakasını izledi.

Bu haber toplam 7769 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim