• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • Siirt 5 °C

Siirt'in yol durumuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nde görüşme

Siirt'in yol durumuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nde görüşme
Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Siirt’i çıkmaz sokak olmaktan kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Aktay, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve ilgili daire başkanlarıyla toplantı yaparak, Siirt’in ulaşım sorunlarını masaya yatırdı.

SİİRT ÇIKMAZ SOKAK OLMAKTAN KURTARILACAK

Siirt il genelinde karayolları ağında bulunan yolların bitirilmesinin önemine vurgu yapan Aktay, hazırladığı dosyayı genel müdür İsmail Kartal’la müzakere ederek, Siirt’in coğrafi açıdan stratejik önemini anlattı. Aktay, “Siirt'i son durak olmaktan çıkararak, bölgeyle bütünleştirilmesi gerekiyor. Bunun için stratejik adımların atılması ve sunduğumuz projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Toplantıya katılan ilgili daire başkanları, harita üzerinde Milletvekili Yasin Aktay’a sunum yaparak mevcut çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Milletvekili Yasin Aktay tarafından çözüm için önerilen çalışmalarını dikkate alacaklarını, bu çalışmaların teknik altyapısını bu ayın sonuna kadar tamamlayarak kendisine sunacaklarını ifade etti.

 

YATIRIMCILARIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL ULAŞIMDIR

Siirt’in yıllardan beri tamamlanamayan yol sorunlarının beraberinde birçok sorun doğurduğunu belirten Milletvekili ProfDr Yasin Aktay, “Siirt bölgedeki gelişme seyri içerisinde adeta dokunulmamış bir alan olarak kalmış durumda. Ulaşım bakımından Siirt'i gerek merkeze gerekse de bölge illerine bağlayan yollar çok zayıf ve bütün yolların hedef noktası olarak Siirt son durak veya çıkmaz sokak olarak kalıyor. Siirt'e gidenler aynı yoldan dönmek zorunda kalıyor. Siirt'e ziyarete gelenler, gezilerini başka şehirlerde sürdürme şansları yok. Üstelik Siirt'e giden yol Batman'dan itibaren bölgenin diğer yollarına nazaran çok daha düşük standartlarda. Özellikle Kurtalan'dan itibaren 13 yıldır bitirilmemiş duble yol çalışması var. Siirt-Batman yolunun sıcak asfalt yapılması gerekiyor. Siirt'in bu konumu tarih boyunca İpekyolu güzergahında bulunması dolayısıyla transit bir şehir olmanın avantajına sahipken, karayolları ağlarının bu şekilde gelişmesi yüzünden bir anda bölgedeki bütün illerin gerisinde kalmıştır”dedi.

 

SİİRT’İ VAN VE ŞIRNAK ÜZERİNDEN DÜNYAYA BAĞLAYACAĞIZ

Siirt’in uzun yıllardır tamamlanamayan yolları ve diğer sorunlarını çözmek için bakanlıklar nezdinde sürekli toplantılar yaptığını belirten Aktay, “Siirt’e yatırım yapmak amacıyla yerli ve yabancı yatırımcıları sürekli kentte davet ediyoruz. Birçok cazip noktasına rağmen ulaşım konusundaki eksiklikler önümüzde handikap olarak karşımıza çıkıyor. Bunu mutlaka çözeceğiz. Siirt’i, Pervari-Çatak yolu üzerinden Van’a, Eruh-Şırnak üzerinden de Habur’a bağlayacağız. Dolayısıyla Siirt’in ekonomisini canlandıracağız. Bölgedeki insan ve mal dolaşımın hızlanması ulaşım projelerin tamamlanmasına bağlıdır” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim