• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • Siirt 14 °C

Siirt'li 6 Kardeşe Devlet Sahip Çıktı

Siirt'li 6 Kardeşe Devlet Sahip Çıktı
İHA'da çıkan haber üzerine harekete geçen Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri aileyi evinde ziyaret ederek nakdi, ayni ve psikolojik destek sunmak için inceleme yaptı.

İHA'da çıkan haber üzerine harekete geçen Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri aileyi evinde ziyaret ederek nakdi, ayni ve psikolojik destek sunmak için inceleme yaptı. Tek gözlü bir odada yaşam mücadelesi veren Zing ailesinin çocukları, 2009 yılında babalarının ölümü, 4 gün önce annelerinin evi terk etmesiyle ortada kalmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir sosyal hizmetler uzmanı ve bir psikolog, aile bireyleriyle tek tek görüşerek inceleme yaptı. İhtiyaçlar doğrultusunda ne gibi destek yapılabileceği rapor haline getirildi.

EVİN BÜYÜK OĞLU DA EVİ TERK ETTİ
Annenin evi terk etmesinin ardından ailenin büyük oğlu Abdurrahman Zing'in (18) de 2 gündür eve gelmediği öğrenildi. Annesi Gülşah Zing'in ardından 2 gündür abisi Abdurahman'dan da haber alamadıklarını aktaran Salih Zing, "Ağabeyim okula ara verdi. 2 gündür de eve gelmiyor. Annemin evi terk etmesiyle psikolojik bunalıma girdi. Buradan anneme ve ağabeyime sesleniyorum. Ne olur eve geri dönün" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sosyal destek uzmanı Ahmet Sevgin ise, aileyi ziyaret ederek Gülşen Zign'in aile içi yaşanan şiddetten dolayı evi terk ettiğini öğrendiklerini söyledi. Sevgi, "Neler yapılabileceği ile ilgili aile fertleri ve komşularıyla tek tek görüştük. Ailede, baba vefat ettiği için ergen olan çocuklarla ilgili sahip çıkma sorunu var, anne bunlara sahip çıkamıyor. Bu amaçla evi terk etmiş. Bunlara 'nasıl yardımcı olabiliriz, ne yapabiliriz' diye inceleme yaptık. Ailenin ev problemleri var 6 kişi bir odada kalıyor. Ev rutubetli, bununla ilgili bir çalışma yaptık. Siirt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile diyalog halinde evin tadilatı ile ilgili bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

YARDIMLAR İKİ KATINA ÇIKARILDI
Devletin vatandaşına her zaman sahip çıktığını aktaran Sevgi, "Müdürlüğümüz aileye her ay 574 milyon lira annenin banka hesaplarına yardım yapıyor, anne dul olduğu için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan iki ayda bir 500 lira yardım yapılıyor. Ancak yaptığımız incelemede bu yardımların yeterli gelmediğinden yardımların iki katına artırılması için çalışma yaptık. Ayrıca aileye yine vakfı aracılığıyla kömür, gıda ve eğitim yardımları ve ev onarım için yardım yapılması sağlanacak" şeklinde konuştu.

AİLE FERTLERİNE PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANACAK
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikologu Mehmet Özakın, "Ailenin annesi Gülen Zign'in 4 günden beri kayıp olması çocukların psikolojisi üzerinde olumsuz bir etki yaptığını tespit ettik. Ailenin büyük çocuğun da şu an eve gelmemesi olayın şiddetini gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla gerekirse ailenin büyük kızı Zeynep ve diğer çocuklara rehber hocalar aracılığıyla rehberlik ve psikolojik eğitim vereceğiz" dedi.

"ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN"
Evi terk eden Gülşen Zing'in 6 çocuğuna eltisi Ayşete Zing bakıyor. Eltisinin eve dönmesi çağrısında bulunan Ayşete Zing, "Ben de 13 önce eşimi kaybettim. 6 yıl önce eltim de kocasını kaybetti. 2 kadın da duluz ve 13 çocuklarımız var. Eltimin çocuklarına da ben bakıyorum. Eltim ekonomik sıkıntılar ve aile içinde yaşanan tartışmadan dolay dayanamadığı için çocuklarını bırakıp gitti. Ben bu durumda bütün çocuklara bakamıyorum. Allah Devletten razı olsun imkanlar ölçüsünde bize destek çıkıyordu. Bugün de eve gelen yetkililer yardım yapacaklarını söyleyerek bizi sahiplendiler. Çocukların geleceğinden kuşku duyuyorum. Bir an önce eltimin evine, çocuklarının yanına gelmesini bekliyorum" diye konuştu. 

2009 yılında babalarının vefat etmesiyle daha iyi bir yaşam kurmak için Eruh ilçesinden il merkezine göç eden aile, kenar mahallesine bir gece kondu da yaşamlarını sürdürüyor. Tüm zorluklara rağmen hayata tutunmaya çalışan kardeşler, 4 gündür evi terk eden annelerinin, 2 gündür de eve gelmeyen en büyük ağabeylerinin bir an önce dönmesini bekliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2454 defa okunmuştur
Yorumlar
murat
31 Mayıs 2015 Pazar 13:39
13:39
allah devletimizi daim etsin
188.119.17.94
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim