• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Siirt 35 °C

Siirt'li Bakkal AVM'lere kafa tutuyor

Siirt'li Bakkal AVM'lere kafa tutuyor
Siirt’teki mahalle bakkalları, son dönemde sayıları gittikçe artan AVM'ler karşısında zor günler yaşarken bir bakkal AVM'lere kafa tutuyor.


Kooperatif Mahallesi'nde bakkal işleten Kadir Yördem, AVM ve büyük marketlere karşı müşteri çekmek için hemen her gün fiyat indimi ve çeşitli promosyon uygulayarak ayakta kalmaya çalıştığını söyledi.

İş yerini baştan aşağı dekordan geçiren Yördem, belirli günlerde ‘halk günü’ ilan ederek yüzde 30 ile 40 varan fiyat indirimiyle müşterilerin ilgisini çekmeye çalıştığı gibi rekabet ortamında ayakta kalmaya çalıştığını söyledi. İş yerini bakkal görünümünden çıkartarak modern bir market görüntüsü verdiğini dile getiren Yördem, "İş yerime ilginin artması için bakkalı baştan aşağıya yeniledim. Bu da bana yaklaşık 10 ile 20 bin liraya patladı. Büyük marketler ve AVM’ler ile yarışamıyoruz. Ancak yine de mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlar mahalle bakkallarından eskisi gibi tüm ihtiyaçlarını almıyorlar. Aldıkları genellikle zaruri eşyalardır, bu da bizi kurtarmıyor. Ben de çözümü, iş yerimi dizayn edip, yeni fiyat indirimi ve çeşitli promosyon uygulaması yaparak ayakta kalmakta buluyorum" dedi.


Yördem, en büyük sıkıntısının veresiye olduğunu, nakit geç geldiği için mal alamadığından da yakındı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur
Etiketler:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim